skip to content
 
 
Съобщения за пресатаПредставители на медиите - група от фотографи
Съобщения за пресата
 

Регионална телевизионна дискусия с евродепутати на 1 юни в Пловдив

28/05/2018
 .

В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени въпроси, зададени по време на „Пътуващото студио на БНТ2“, както и актуални европейски теми. Събитието ще се проведе на 1 юни 2018 г., петък, от 17.30 ч. в камерната зала на Драматичен театър – Пловдив и ще бъде излъчено на живо по БНТ2. Организатори са Бюрото на Европейския парламент и Българската национална телевизия.

 .
Представители на медиите в пленарната зала на Европейския парламент в СтрасбургСнимка от балкона на пленарната зала на ЕП в Страсбург: представители на медиите
В Регионалната телевизионна дискусия на 21 май ще обсъдим проблемите, поставени от хората в региона на Пловдив.
 .

Участие в Регионалната телевизионна дискусия ще вземат българските членове на ЕП Андрей Ковачев (ЕНП), Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Те ще обсъдят проблемите, поставени от хората по време на „Пътуващото студио на БНТ2“ в региона на Пловдив. Сред тях са въпроси, свързани с по-добрата осведоменост за работата на ЕП, с възможностите за кандидатстване по европейски проекти, включително такива, свързани с културата и достъпа до нея, с облекчаването на условията и увеличаването на възможностите за кандидатстване на читалища за европейско финансиране, опростяването на документите за кандидатстване, повече възможности за подпомагане на сектора на етеричномаслените култури, както и проблема с работната ръка, съчетан с образованието и интеграцията на хората от ромския етнос. Публиката ще има възможност да зададе и допълнителни въпроси.

В седмиците преди регионалната дискусия, в рамките на проекта „Пътуващото студио на БНТ2“, БНТ посети 24 населени места, част от които в областите Благоевград и Пловдив, и даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на евродепутатите от различни държави – членки на ЕС.

Допълнителна информация

Регионалната телевизионна дискусия е част от проекта на БНТ „ЕП202ПЕТ“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент. Проектът е посветен на бъдещето на Европа и петте сценария за развитие до 2025 г., разгледани в Бялата книга, представена пред Европейския парламент на 1 март 2017 г. от председателя на Европейската комисия.