skip to content
 
 
Еврпейска младежка награда
Еврпейска младежка награда "Карл Велики"
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Информационното бюро на Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Накъде отива Европа? Искаме да чуем Вашето мнение.
На 27 април 2018 г. от 11.00 ч. в зала „Изток“ на Бургаския свободен университет ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е вторият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.
Печелившите изображения ще бъдат показани в паузите на светлинно 3D мапинг шоу в София по повод Деня на Европа.
Бюрото на Европейския парламент в България организира конкурс за снимка или рисунка #EU4CULTURE на тема „Европейска година на културното наследство“. Крайният срок е 25 април 2018 г., а най-добрите снимки ще бъдат показани в паузите на светлинно 3D мапинг шоу в София по повод Деня на Европа.
RUN4EU – първото безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори. Снимката е илюстративна.
На 30 март 2018 г. от 10.00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София ще бъде дадено началото инициативата RUN4EU – първото безплатно щафетно бягане за ученици и училищни отбори.
Фрагменти от пътуващата изложба „Последвай стъпките“. Изображения: Таратанци ©. Колаж: Бюро за връзка на ЕП в България.
Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2018 г. е проектът „Пътуваща изложба „Последвай стъпките“.
Накъде отива Европа? Искаме да чуем Вашето мнение.
Бюрото на Европейския парламент в България Ви кани да се включите в младежкия дебат „Накъде отива Европа?“, който ще се проведе в гр. Свищов на 2 април 2018 г.
Представители на медиите в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург.
Главна дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент обяви покана за набиране на предложения за партньорство за съфинансиране на комуникационни медийни дейности, насочени към насърчаване на по-доброто разбиране на идентичността, ролята и политическия характер на Европейския парламент.
Европейската среща „Всички пътища водят към Европа?  Перспективи за федерален съюз“ ще се проведе в Националния дворец на културата.
Дискусията, която има за цел да допринесе към дебата за бъдещето на Европа, е част от официалната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС. Проследете я на живо тук на 22 февруари (четвъртък).
Всички новини