skip to content
 
 
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Наградата за европейски гражданин се присъжда ежегодно от 2008 г.
Европейският парламент обяви начало на кандидатстването за Наградата за европейски гражданин за 2020 г., която се присъжда за изключителни европейски постижения. Крайният срок за подаване на кандидатури е 20 април.
Бюрото на ЕП в София ще се включи с два практически семинара за ученици и учители.
В рамките на ежегодната кампания „Дни на медийната грамотност“ Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България заедно с Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира два практически семинара за ученици и учители от мрежата на училищата посланици на ЕП.
Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конкурс за проекти
Вие сте на възраст от 16 до 30 години и имате проект с европейско измерение? Младежката награда „Карл Велики“ е шанс да получите парична подкрепа и известност. Имате на разположение още 3 седмици, за да канидатствате.
При настоящата процедура ще бъдат наети приблизително 115 служители по сигурността.
Европейският парламент търси да назначи над 100 опитни служители в областта на сигурността за работа в Люксембург. Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари 2020 г.
Състезателите имаха приблизително 15 минути, за да демонстрират знанията си по различни актуални теми от дневния ред на Европейския съюз.
На 11 януари в Хасково се проведе регионално състезание за участие в програма „Евроскола“ на Европейския парламент. В оспорваната надпревара пет ученически отбора от областите Стара Загора и Хасково спечелиха пътуване до Страсбург, Франция, където ще се превърнат в евродепутати за ден.
Сградата „Пол-Анри Спак“ (Paul-Henri Spaak) в Брюксел.
Европейският парламент обяви архитектурен конкурс, чиято цел е да избере най-добрата концепция за обновяване на сградата на „Пол-Анри Спак“ в Брюксел, която помещава залата за пленарни заседания на ЕП.
Есенното проучване на Евробарометър за Европейския парламент показва промяна в отношението към околната среда.
Настоящето проучване на Евробарометър, публикувано във вторник, задава на гражданите редица въпроси, сред които и коя политическа тема трябва да се превърне в приоритет за Парламента.
Последното проучване на Евробарометър показва желание сред гражданите борбата с изменението на климата да се превърне в основен приоритет за Европейския парламент.
Борбата с изменението на климата трябва да бъде основен приоритет за Европейския парламент, показва ново проучване на Евробарометър, като посочва младежките протести за климата като ключов фактор.
Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г.
Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Старозагорска и Хасковска, което ще се състои в гр. Хасково на 11 януари 2020 г. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през първата половина на 2020 г. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 16 декември 2019 г.
Всички новини