skip to content
 
 
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Фестивал на идеите за Европа ще се проведе между 8 и 16 април
Между 8 и 16 април Центърът за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов” организира Фестивал на идеите за Европа, по време на който популярни европейски и български имена от различни сфери ще представят и обсъдят бъдещето и развитието на Европейския съюз.
По време на избори темата за фалшивите новини е по-актуална от всякога
Европейският парламент в България и сайтът Редута.бг организират публичната дискусия „Фалшиви новини, фалшива реалност: Как да разпознаваме фалшивите новини в кампанията за Европейските избори 2019?“ на 19 март 2019, вторник, от 15.30 до 17.30 ч.
Членове на Европейския парламент от комисията по култура и образование посетиха Пловдив на 1 март
На 1 март 2019 г. в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив се състоя пресконференция на членовете на Европейския парламент от комисията по култура и образование.
Срещата „Да бъдем активни! Как да се включим в доброволчески дейности“ ще се проведе на 28 февруари 2019 г., четвъртък, от 14.30 до 16.30 ч. в Пловдив.
Гледайте на живо тук информационната среща „Да бъдем активни! Как да се включим в доброволчески дейности“ на 28 февруари 2019 г., четвъртък, от 14:30 часа. Целта на срещата е да запознае младите хора с различни възможности за включване в доброволчески дейности.
На 14 февруари 2019 г. Европейският парламент прие нови правила, които слагат край на дискриминацията срещу ползвателите на платежни услуги в рамките на ЕС, но извън еврозоната.
Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на среща с г-жа Ева Майдел (ЕНП), член на Европейския парламент и докладчик по Регламента за презграничните плащания в Съюза и таксите за превалутирането, на 6 март 2019 г., сряда, от 13.00 ч. до 14.00 ч. в Дома на Европа в София. 
Нилс ван дер Гринтен ще бъде в България между 5 и 10 април
Нилс ван дер Гринтен ще използва годината между гимназията и университета, за да събира лични истории по време на пътуване през Европейския съюз. Той ще бъде в България между 5 и 10 април 2019 г., където се надява открие и български герои за своя проект.
Победителите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Страсбург
Какви са предизвикателствата, пред които сме изправени като европейци днес, защо и как Европа е важна за нас? По тези въпроси разсъждаваха студенти от Факултета по журналистика и масови комуникаци, които се включиха в конкурса за есе на тема „Избирам Европа“. Споделяме с вас в серия от публикации есетата на победителите.
Срещата „Да бъдем активни! Как да се включим в доброволчески дейности“ ще се проведе на 28 февруари 2019 г., четвъртък, от 14.30 до 16.30 ч. в Пловдив.
Бюрото на Европейския парламент в България и Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ имат удоволствието да Ви поканят на информационна среща на 28 февруари 2019 г., четвъртък. Целта на срещата е да запознае младите хора в Пловдив с различни възможности за включване в доброволчески дейности.
Наградата за тримата най-добре представили се студенти е посещение на Европейския парламент в Брюксел през месец април 2019 г.
Бюрото на Европейския парламент в България и катедра „История и теория на журналистиката“ във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ обявяват конкурс за студентски видеоклип на тема „Европа – това съм аз“. В конкурса могат да участват студентите от всички курсове и специалности на ФЖМК, ОКС „Бакалавър“ и „Магистър“.
Всички новини