skip to content
 
 
Изберете своето бъдещеНовородено бебе - бъдещето на Европа
Изберете своето бъдеще
 

Новини и събития

 .

Тук ще намерите цялата актуална информация за събитията, организирани от Европейския парламент в България, както и актуални новини, отразяващи българската гледна точка към политиката, провеждана в Европейския съюз и в рамките на Парламента.

 .
Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Пернишка, Софийска и София - град ще се състои в столицата на 15 юни 2019 г.
Бюрото на Европейския парламент в България обявява край на регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Пернишка, Софийска и София – град. Запълнени бяха всички предварително обявени 12 места за отбори от трите области. Състезанието ще се състои в гр. София на 15 юни 2019 г. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програма „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) през втората половина на 2019 г.
Резултатите, избирателната активност, вероятните сценарии за ново разпределение на силите в ЕП: за всичко това ще говорим на 28 май в Дома на Европа.
Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема „Евроизбори 2019: какво следва?“, която ще се проведе в Дома на Европа в София на 28 май 2019 г. от 15.00 ч. Заповядайте, за да обсъдим резултатите от Европейските избори и отражението на новия състав на Европейския парламент върху бъдещата му работа.
Регионалното състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Пернишка, Софийска и София - град ще се състои в столицата на 15 юни 2019 г.
Европейският парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Пернишка, Софийска и София – град, което ще се състои в гр. София на 15 юни 2019 г. Отборите, класирани на първите места, ще спечелят пътуване до Страсбург (Франция) и участие в програма „Евроскола“ на ЕП през втората половина на 2019 г. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 31 май 2019 г.
Възможностите, които членството в ЕС разкрива пред младите предприемачи, програмата „Еразъм за млади предприемачи“ и финансовите инструменти по европейски програми в подкрепа на бизнеса ще бъдат сред темите на престоящата среща.
Бюрото на Европейския парламент Ви кани на среща на тема „Европейски възможности за млади предприемачи“, която ще се проведе на 20 май 2019 г., понеделник, от 18.30 до 20.00 ч. в зала SoHall на работното пространство за споделено ползване „Сохо“, ул. Искър 4 в София.
Защо да гласувам на Европейските избори?
Защо да гласувам на Европейските избори? Ако все още си задавате този въпрос, заповядайте на срещата ни в Кино Култура в София (срещу БНТ) на 13 май 2019 г. от 18.30 ч., за да чуете причините, които ще споделят нашите доброволци в кампанията „Този път ще гласувам“.
Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа
Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България Ви канят на дискусия на тема „Водещите кандидати в Европейските избори 2019: сблъсък на идеи за бъдещето на Европа“. Тя ще се проведе в Дома на Европа в София на 16 май 2019 г. от 10.30 ч.
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на Пловдив ще видят как някои от най-красивите фасади в центъра на града „оживяват“.
Денят на Европа 2019 ще бъде отбелязан на 9 и 10 май с „Фестивал на светлините“ в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив. Тук можете да проследите прякото излъчване на 3D мапинг проекцията на 9 май. Началният час е 21:30.
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на Пловдив ще видят как някои от най-красивите фасади в центъра на града „оживяват“.
Денят на Европа 2019 ще бъде отбелязан на 9 и 10 май с „Фестивал на светлините“ в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив. Начален час – 21.30 ч. Тук ще намерите подробности за отделните светлинни инсталации и карта, която да Ви помогне да се ориентирате.
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на Пловдив ще видят как някои от най-красивите фасади в центъра на града „оживяват“.
Денят на Европа 2019 ще бъде отбелязан на 9 и 10 май с „Фестивал на светлините“ в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив. Начален час - 21.30 ч. В годината на европейските избори множество арт инсталации ще пречупят вечно актуалната тема за правото ни на избор през античната история и богатото световно културно наследство, като преплетат минало и настояще. Организатори са Бюрото на Европейския парламент, Представителството на Европейската комисия в България и общинска фондация „Пловдив 2019“. Медиен партньор е Българската национална телевизия.
Всички новини