skip to content
 
 
 

Den Europæiske Karlspris for Unge går til et Erasmusprojekt fra Polen

Vinderne af Den Europæiske Karlspris for Unge 2017
Vinderne af Den Europæiske Karlspris for Unge 2017
 .

I år fylder Den Europæiske Karlspris for Unge 10 år, og derfor var alle vinderne inviteret til Parlamentet for at fejre jubilæet.

Fra tirsdag til torsdag i denne uge mødte de europæiske prisvindere Parlamentets formand Antonio Tajani og præsenterede deres projekter for MEP’erne i Kulturudvalget. De besøgte også Parlamentets besøgscenter Parlamentarium og Huset for Europæisk Historie.

Vinderne i 2017

De tre vindere fra i år er enige om, at de betragter Karlsprisen som en stor anerkendelse af deres frivillige arbejde, og at den har givet dem yderlige motivation til at udbrede deres aktiviteter.

”Du føler, at noget som du har gjort frivilligt har hjulpet andre og er blevet værdsat,” siger Gabriela Jelonek fra Polen, der fik førsteprisen for sine radioprogrammer om Erasmus, Erasmus aften. Efter hun modtog Karlsprisen er hun blevet tilbudt flere job på radiostationer i Polen og i udlandet.

Monika Elend fra det danske projekt Genopdag Europa, der modtog andenpræmien, sagde “prisen har inspireret os til at gøre mere.” Sammen med andre unge danskere arrangerede hun en event i Aalborg om fremtidens Europa og multikulturelle forskelle.

“Det var første gang vi fik en bredere anerkendelse. Prisen gav os fokus og mod på at fortsætte,” sagde Ties Gijzel fra Holland, der repræsenterede hjemmesiden Er vi Europa, hvor unge fra hele Europa kan bidrage med historier (hver måned under et nyt emne).

Udover Monika Erlend deltog også den tidligere danske vinder fra projektet Vores Europa/Our Europe i 10-årsjubilæet.

2018-udgaven

Samtidig bliver der nu åbnet for tilmeldinger til Den Europæiske Karlspris for Unges 2018-udgave. Du kan ansøge frem til d. 29. januar 2018, hvis du er mellem 16 og 30 år og er med i et projekt, der har en europæisk vinkel. Gruppeprojekter bliver foretrukket. Præmien til det bedste projekt er 7500 euro, andenpræmien er 5000 euro og tredjepræmien 2500 euro. Mere information og ansøgningsblanketten kan findes på Den Europæiske Karlspris for Unges hjemmeside.

 .