skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Karlspris for Unge 2018 går til polsk 2. Verdenskrigsprojekt

Den Europæiske Karlspris for Unge 2016 går i år til et polsk projekt, der samler unge for at udforske historien om krigsfangelejren Stalag VIII A.

Den Europæiske Karlspris for Unge 2018Den Europæiske Karlspris for Unge 2018 
Den Europæiske Karlspris for Unge 2018
 .

Om prisen 

 

Meningen med Den Europæiske Karlspris for Unge er at støtte unges bevidsthed om Europa, såvel som deres deltagelse i den europæiske integrationsproces. Den uddeles hvert år af Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris.

 

Repræsentanter fra projekter, der har vundet i de 28 EU-medlemslande, blev inviteret til overrækkelsesceremonien d. 8. maj i Aachen og fik diplomer og medaljer. De projekter, der fik første-, anden- og tredjepladsen, modtog henholdsvis 7,500 euro, 5,000 euro og 2,500 euro.

 

Årets vindere 2018

 

 

Worcation, der er en sammentrækning af de engelske ord work og vacation, samler unge fra forskellige lande om at arbejde på området Stalag VIII A, der er en tysk krigsfangelejr fra Anden Verdenskrig ved Görlitz og Zgorzelec på begge sider af Neisse-floden.

 

De frivillige arbejder, efter de har modtaget træning, som arkæologer eller interviewer familier til tidligere indsatte. Selvom det kræver en masse manuelt arbejde får de også lov til at besøge andre byer og lære om historien og andre lande.

 

 

Juvenilia forsøger at skabe interesse for opera, ballet og teater for unge under 35. Projektet arrangerer kulturel udveksling mellem europæiske byer og forhandler billetpriser, der skal gøre forestillingerne mere tilgængelige. Deltagerne kan komme med i kulissen og møde kunstnerne, tage på citytours og møde ligesindede fra andre lande.

 

 

Tredjepræmien går til den unge somaliske flygtning og blogger Farah Abdullahi Abdi, der har skrevet to bøger om frustrationerne og udfordringerne ved at være flygtning i Europa. Som 16-årig kom Farah Abdullahi Abdi til Malta som mandlig flygtning, men har siden skiftet køn. Hun ønsker at vise, at flygtninge ikke kommer til Europa med det formål at skabe kaos, men ønsker at bidrage til udvikling. Hun har rejst Europa rundt for at tale med studerende om sit liv for at give dem et andet billede af flygtninge, end det de måske normalt får fra andre sider.

 

Karlsprisen 2018 går til Emmanuel Macron

 

Torsdag d. 10. maj modtager Frankrigs præsident Emmanuel Macron Den Europæiske Karlspris ”for hans passion og engagement i Europa.” Vinderne af Karlsprisen for Unge vil få mulighed for at møde ham.