skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Den Europæiske Karlspris for Unge 2015 går til @RealTime WW1

@RealTime WW1, et Twitter-projekt fra Luxembourg, blev tildelt førsteprisen ved ceremonien for overrækkelse af Den Europæiske Karlspris for Unge 2015 på universitet i Aachen den 12. maj. Andenprisen gik til Fronterras - European (border) line-projektet (Frankrig) og tredjeprisen gik til Social Soccer Cup (Østrig), Entrepreneurship, the Solution against Unemployment (Cypern) og Infoactualidad (Spanien) til deling. Den årlige pris uddeles til projekter, der fremmer en fælles følelse af europæisk identitet og integration blandt unge.

Førsteprisen blev overrakt af Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, andenprisen af den tidligere formand for Europa-Parlamentet, Hans-Gert Pöttering, og tredjepriserne af borgmesteren i Aachen, Marcel Philip, kvæstor i Europa-Parlamentet, Elisabeth Morin Chartier, og formanden for Karlsprisens bestyrelse, Jürgen Linden.

Førsteprisen: Luxembourg – @RealTime WW1
@RealTime WW1 er et projekt skabt af studerende på masteruddannelsen i moderne europæisk historie ved universitetet i Luxembourg. Siden begyndelsen af 2014 har de på ganske få linjer fortalt om livet under Første Verdenskrig på Twitterkontoen "@RealTimeWW1". Som de selv siger: "det er ikke en fortælling om vindere og tabere – men om en tid, hvor mange mødre, uanset nationalitet, led samme smerte over at se deres sønner indlagte på militærhospitaler. En tid, hvor mænd på alle fronter skrev ensartede kærlighedsbreve, uden at vide, om de nogensinde ville få deres elskede at se igen. En tid, hvor soldater i skyttegrave sang de samme julesange og bad den samme Fadervor — blot på forskellige sprog."

De studerende bryder den store fortælling om Første Verdenskrig op i små personlige fortællinger, hvilket gør "krigen, der skulle ende alle krige" forståelig i dag, og åbner ved hjælp af nogle få sætninger hver dag for en ny synsvinkel på nutidens politiske og sociale prioriteter — ud fra synspunktet hos de soldater, sygeplejersker, skoleelever, kunstnere, landbrugere og aktivister, som alle i lige høj grad håbede på, at krigen snart ville være overstået for dem. @RealTime WW1 har nu over 8 700 følgere.

https://twitter.com/RealTimeWW1

Andenprisen: Frankrig – Fronterras - European (border) line
Fronterras - European (border) line-projektet begyndte med 28 unge europæiske borgere, hvoraf fire var bosat ved Den Europæiske Unions ydre grænser. De oprettede et websted, der samler gribende fortællinger om livet ved Europas grænser eller rejser hen over dem.

Gruppen mener at: "grænsen" er et abstrakt begreb, der bliver til virkelighed, når det ses ud fra synspunktet hos de personer, som er i kontakt med den til dagligt. Vi vil hjælpe folk med at opdage Europa gennem de grænser, der er blevet fastsat vilkårligt for længe siden, og som har gjort det til det mangesidede kontinent, som det er i dag".

http://www.fronterras.com/


Tredjeprisen:

Østrig – Social Soccer Cup
Social Soccer Cup (SSC) er en international fodboldturnering for ungdoms- og velfærdsorganisationer fra hele Europa. Den organiseres af unge fra ClickIn-ungdomscentret for unge fra andre lande. Målet er at samle unge fra forskellige europæiske lande for at overvinde fordomme og kickstarte andre fælles projekter.

www.socialsoccercup.at

Cypern – Entrepreneurship, the Solution against Unemployment
Entrepreneurship, the Solution against Unemployment var et multilateralt ungdomsudvekslingsprojekt, der fremmede drøftelser mellem de unge deltagere. Hovedtemaerne var: arbejdsløshed, emigration, iværksætteri og ikkeformel uddannelse.

https://www.facebook.com/kentro.agrou?fref=ts


Spanien – Infoactualidad
Infoactualidad er onlineavisen for fakultetet for informationsvidenskab (Complutense-universitetet i Madrid), med 140 journaliststuderende som reportere. Siden den blev oprettet i 2012, har mere end 400 studerende draget nytte af projektet under deres uddannelse. Infoactualidad har et netværk af "studenterkorrespondenter" under Erasmus-programmet, der arbejder i hele Europa.

http://www.ccinf.es/infoactualidad/index.php/carlomagnoPrisen

Vinderprojekterne modtager et tilskud på henholdsvis 5 000 EUR, 3 000 EUR og 2 000 EUR. Repræsentanter for vinderprojekterne vil også blive inviteret til at besøge Europa-Parlamentet i Bruxelles i løbet af de kommende måneder.

Repræsentanter for de 28 projekter, der deltog, blev inviteret til overrækkelsesceremonien i Aachen den 12. maj og blev belønnet med et diplom og en medalje.

Prisoverrækkelsen blev organiseret i fællesskab af Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris. Den blev afholdt af Aachen Universitet.

Der blev holdt velkomsttaler af Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, næstformanden for Stiftelsen for Den Internationale Karlspris, Bettina Leysen, og rektor for Aachen Universitet, Ernst Schmachtenberg.

Audiovisuelt materiale fra ceremonien stilles til rådighed på anmodning og vil blive gjort tilgængeligt på nedenstående websted.

Følg os på Twitter: @EUYouthPrize

Følg begivenheden via #ECYP2015


Links

Den Europæiske Karlspris for Unges websted med resuméer af alle 28 projekter: http://www.charlemagneyouthprize.eu/

Flere oplysninger om @RealTime WW1: https://twitter.com/RealTimeWW1

Flere oplysninger om Fronterras - European (border) line-projektet: http://www.fronterras.com/

Flere oplysninger om Social Soccer Cup fra Østrig: www.socialsoccercup.at

Flere oplysninger om Entrepreneurship, the Solution against Unemployment: https://www.facebook.com/kentro.agrou?fref=ts

Flere oplysninger om Infoactualidad: http://www.ccinf.es/infoactualidad/index.php/carlomagno

Audiovisuelt websted med materiale fra ceremonien: http://audiovisual.europarl.europa.eu/


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Armin Wisdorff: (+32) (0)498 98 13 45 - armin.wisdorff@europarl.europa.eu