skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Vindere 2016

Og Den Europæiske Karlspris for Unge 2016 går til ...

Det italienske projekt InteGREAT til støtte for integrationen af flygtninge er udpeget som vinder af dette års Europæiske Karlspris for Unge. Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen uddeler hvert år denne pris til unge mellem 16 og 30 år, der har deltaget i projekter, der bidrager til at fremme forståelsen mellem folk fra forskellige europæiske lande. Prisuddelingen foregik i Aachen, Tyskland, den 3. maj.

Om prisen

Sigtet med Den Europæiske Karlspris for Unge er at fremme udviklingen af en europæisk bevidsthed blandt unge og opmuntre dem til at deltage i det europæiske integrationsprojekt. Den uddeles hvert år i fællesskab af Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen.

Repræsentanterne for de 28 nationale vinderprojekter var indbudt til prisoverrækkelsen den 3. maj i Aachen og fik overrakt et diplom og en medalje. De projekter, der vandt første-, anden- og tredjeprisen, modtog henholdsvis 5000 EUR, 3000 EUR og 2000 EUR.

Prisvindere 2016

1 InteGREAT

Et projekt skabt af AIESEC, der sigter mod at opmuntre unge fra hele Europa til at hjælpe med at integrere flygtninge. Projektet afholder workshops, fritidsaktiviteter, seminarer og andre arrangementer og inddrager internationale frivillige, lokale NGO'er og lokalsamfund.

2 På udkig efter Karl den Store (Grækenland)

Projekt udviklet af unge fra et gymnasium i Pyrgetos, Grækenland, som har skabt et spil for tablets om Carolus Magnus (742-814 AD), bedre kendt som Karl den Store, grundlæggeren af Det Tysk-romerske Rige, som i datiden kaldtes "Europas fader" for sine bestræbelser på at skabe en union.

3 Young European Council (Det Forenede Kongerige)

Young European Council (YEC) er en årlig international konference, der fører unge sammen, der er optaget af Den Europæiske Unions fremtid. Formålet er at give input til den europæiske politiske beslutningsproces. Sidste år foregik konferencen den 15.-19. november i Bruxelles og omfattede tre paneler om henholdsvis migration og indre anliggender, energiunionen og klimaindsatsen samt uddannelse til beskæftigelse.

Følg prisen på Twitter ved at bruge hashtaget @EUYouthPrize og begivenheden med #ECYP2016.