skip to content

Vores politik om cookies på Europa-Parlamentets Kontor i Danmarks hjemmeside.

Vi bruger cookies for at give brugerne af vores hjemmeside den bedst mulige oplevelse. Vi bruger dem ikke med henblik på at indsamle personlige oplysninger, men udelukkede med statistisk formål i forhold til Google Analytics.

Fortsæt
 
 
 

Vindere 2017

Vinderne af Den Europæiske Karlspris for Unge 2017
Vinderne af Den Europæiske Karlspris for Unge 2017
 .

Dette års Europæiske Karlspris for Unge er blevet tildelt radioshowet Erasmus-aften (Erasmus Evening) – fra Polen. Prisuddelingen foregik i Aachen, Tyskland, den 23. maj.

Om prisen

Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen uddeler hvert år denne pris til unge mellem 16 og 30 år, der har deltaget i projekter, der bidrager til at fremme forståelsen mellem folk fra forskellige europæiske lande.

Repræsentanter fra projekter, der har vundet i de 28 medlemslande var indbudt til prisoverrækkelsen den 23. maj i Aachen, og fik overrakt et diplom og en medalje. De projekter, der vandt første-, anden- og tredjepræmien, modtog henholdsvis 7 500 EUR, 5 000 EUR og 2 500 EUR.

Vinderne af Den Europæiske Karlspris for Unge 2017:

1 Erasmus-aften (Polen) (Erasmus Evening)

Erasmus-aften er et online-radioshow for studerende, der overvejer at studere en periode i udlandet som led i Erasmusprogrammet. Det blev udsendt på studenterradiostationen Radio Meteor UAM på Adam Mickiewicz Universitetet i Poznań. Gæsterne var polske studerende, som studerede i udlandet, og udlændinge, der studerede i Polen. Interviewene berørte forskellige spørgsmål, f.eks. hvordan man ansøger, hvordan man udvælger emner, finder bolig i et andet land, forskellene på universiteterne, og de muligheder, som de giver, uddannelsessystemet og studerendes dagligdag.

2 Genopdag Europa - Danmark (Re-discover Europe)

Genopdag Europa var et event, som fandt sted i Aalborg, i det nordlige Danmark, med en parade med EU-flag, taler om Europas fremtid, en multikulturel landsby om byens rige diversitet og en gadefest.

3 Er vi Europa - Holland (Are We Europe)

Er vi Europa er en online-multimedieplatform, hvor unge mennesker kan indsende deres historier, der giver et billede af, hvordan det er at være europæer. Iværksætterne af platformen mener, at det er vigtigt, at vise unge europæere en ny måde at opfatte Europa på, på baggrund af den nuværende negative fremstilling af Europa.

Følg prisen på Twitter ved at bruge hashtagget @EUYouthPrize og eventet med #ECYP2017.

Generelle spørgsmål: ECYP2016@europarl.europa.eu