skip to content
 
 
 

Vuoden 2016 voittajat

Ja vuoden 2016 Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon voittaja on...

Tämänvuotisen Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon on voittanut italialainen InteGREAT-hanke, jolla tuetaan pakolaisten kotouttamista. Euroopan parlamentti ja Aachenin kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö myöntävät palkinnon vuosittain 16–30-vuotiaille nuorille, jotka ovat olleet toteuttamassa Euroopan eri maiden ihmisten välistä yhteisymmärrystä edistäviä hankkeita. Palkintoseremonia pidettiin Aachenissa Saksassa 3. toukokuuta.

Tietoa palkinnosta

Nuorten eurooppalaisella Kaarle Suuri -palkinnolla pyritään lisäämään nuorten tietämystä Euroopasta ja edistämään nuorten osallistumista Euroopan integraatiohankkeisiin. Palkinnon myöntävät vuosittain Euroopan parlamentti ja Aachenin kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö.

Valituiksi tulleiden 28 kansallisen hankkeen edustajat kutsuttiin 3. toukokuuta Aacheniin palkintoseremoniaan, jossa he saivat kunniakirjan ja mitalin. Ensimmäinen palkinto oli 5 000 euroa, toinen 3 000 euroa ja kolmas 2 000 euroa.

Vuoden 2016 voittajat

1 InteGREAT (Italia)

InteGREAT on AIESECin toteuttama hanke, jolla pyritään rohkaisemaan nuoria kaikkialta Euroopasta auttamaan pakolaisten kotouttamisessa. Hankkeessa järjestetään työpajoja, vapaa-ajantoimintaa, seminaareja ja muita tapahtumia, ja siihen osallistuu kansainvälisiä vapaaehtoistyöntekijöitä, paikallisia kansalaisjärjestöjä ja paikallisyhteisöjä.

2 Searching for Charlemagne (Kreikka)

Hankkeen ovat toteuttaneet Kreikan Pyrgetosissa sijaitsevan lyseon oppilaat, joiden kehittämän tablettipelin päähenkilönä on Carolus Magnus (742–814 jaa.). Tätä Kaarle Suurena paremmin tunnettua frankkien valtakunnan perustajaa kutsuttiin jo omana aikanaan Euroopan isäksi unionin perustamista koskevien pyrkimystensä vuoksi.

3 Young European Council (Iso-Britannia)

Young European Council on vuotuinen kansainvälinen konferenssi, joka kokoaa yhteen Euroopan unionin tulevaisuutta pohtivia nuoria. Tavoitteena on antaa virikkeitä unionin päätöksentekoon. Viimevuotisessa konferenssissa Brysselissä 15.–19. marraskuuta järjestettiin kolme paneelikeskustelua, joiden aiheina olivat muuttoliike ja sisäasiat, energiaunioni ja ilmastotoimet sekä siirtyminen koulumaailmasta työelämään.

Seuraa palkintoa Twitterissä osoitteessa @EUYouthPrize ja tapahtumaa aihetunnisteen #ECYP2016 kautta.