[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

ČESTA PITANJA: ELEKTRONIČKE PRIJAVE

VAŽNO: Molimo vas da se za prijavu projekta koristite jednim od sljedećih preglednika: Internet Explorer, Firefox, Google ili Safari. U nastavku pročitajte dodatne informacije o brisanju međuspremnika i kolačića.

Cjelovite prijave šalju se u jednom pokušaju: nije ih moguće spremiti i kasnije nastaviti rad na njima.

Zašto mi ne stane cijeli tekst u polje za opis projekta?

Upozoravamo vas da su polja za opis projekta ograničena na 500 i 1500 znakova (a ne riječi). Savjetujemo vas da priložite cjelokupni opis projekta (maksimalno 6 stranica) u jednostavnom word formatu bez slika.

Koji je rok za prijavu projekata?

Rok za podnošenje prijava je produljen do 18. veljače 2019. godine!

U kojoj se zemlji prijavljuje projekt?

Ako se radi o grupnim ili višenacionalnim projektima, projekt se prijavljuje samo u jednoj od zemalja s kojom je projekt usko povezan.

Na kojem se jeziku prijavljuje projekt?

Dopuštene su prijave na svim službenim jezicima Europske unije, no projekt bi trebalo prijaviti samo na jednom jeziku.

Koje je vrijeme održavanja projekta?

Prijaviti se mogu samo projekti koji su završeni između 1. siječnja 2018. i 28. siječnja 2019. ili projekti koji su još u tijeku.  Ne prihvaćaju se projekti koji su u fazi planiranja i projekti koji nisu započeli.

Prošle sam godine prijavio projekt, no moj projekt nije odabran. Mogu li se ponovno prijaviti?

Projekti koji nisu bili među trima finalistima prethodno dodijeljenih europskih nagrada za mlade „Karlo Veliki” mogu biti ponovno prijavljeni.

Nisam siguran ispunjava li moj projekt uvjete. Kako to mogu provjeriti?

U dijelu „Prošli dobitnici nagrade” možete vidjeti kakvi su projekti ranije nagrađivani.

Kako se oblikuju i učitavaju prilozi?

Za učitavanje i dodavanje dokumenata pritisnite „Pretraži”, odaberite dokument koji biste željeli priložiti, unesite njegovo ime u polje „Opiši dokument” te kliknite „Priloži”. Možete priložiti dokumente u sljedećim formatima: PDF, JPG ili GIF.

Pri slanju prijave pojavljuje se obavijest o pogrešci poslužitelja. Što moram učiniti?

  1. Provjerite da svi prilozi zajedno nisu veći od 15 MB. Koristite se komprimiranjem, obrezivanjem i ostalim ponuđenim opcijama kako biste smanjili veličinu slika u Officeovim dokumentima (za dodatne informacije kliknite ovdje).
  2. Upute za imenovanje datoteka: nazivi vaših datoteka moraju biti bez razmaka između riječi, bez velikih slova i posebnih znakova. Koristite se podcrtama ili crticama: umjesto „Moja projektna prijava” napišite „moja_projektna_prijava”.
  3. Morat ćete izbrisati međuspremnik i kolačiće preglednika (control + F5). Služite li se preglednicima Internet Explorer ili Firefox, slijedite upute koje se odnose na vaš preglednik kako biste očistili međuspremnik i kolačiće, zatvorite prozor preglednika, ponovno pokrenite preglednik, vratite se na stranicu za prijave i pokušajte ponovo učitati dokumente.

Firefox: Odaberite iz izbornika „Povijest” i onda „Očisti nedavnu povijest”. Obratite pozornost da su označene kućice koje se odnose na međuspremnik i kolačiće te odaberite vremenski opseg koji želite obrisati (predlažemo da odaberete „Sve”). Kliknite „Očisti sad”. Postupak može potrajati nekoliko minuta ako nikad prije niste očistili svoj međuspremnik i kolačiće.

Internet Explorer 8 ili 9: Otvorite izbornik „Alati”, odaberite „Internet opcije” i kliknite „Općenito” (u slučaju da „Općenito” nije automatski odabrano). U dijelu „Povijest pregledavanja” kliknite „Izbriši”. Pripazite da su kućice „Privremene internetske datoteke” i „Kolačići” označene i tada kliknite „Izbriši”. Postupak može potrajati nekoliko minuta ako nikad prije niste očistili svoj međuspremnik i kolačiće.

Safari 5: Kliknite na naziv Safari u gornjem lijevom kutu prozora preglednika, odaberite „Očisti međuspremnik” i „Očisti”. Kliknite još jednom na naziv Safari i odaberite „Postavke”. U prozoru za sigurnosne postavke kliknite „Privatnost”, onda „Detalji” i odaberite www.charlemagneyouthprize.eu. Kliknite „Ukloni”, „Gotovo” te zatvorite prozor „Opcije”. Još jednom kliknite na naziv „Safari” te odaberite „Zatvori Safari”. Otvorite preglednik te se za nastavak prijavite preko svog računa.

Safari 6: Kliknite na naziv Safari u gornjem lijevom kutu prozora preglednika, odaberite „Postavke”, kliknite „Privatnost” u prozoru za sigurnosne postavke. Kliknite „Detalji” i odaberite www.charlemagneyouthprize.eu. Kliknite „Ukloni”, zatim „Gotovo” te zatvorite prozor „Opcije”. Još jednom kliknite na naziv „Safari” te odaberite „Zatvori Safari”. Otvorite preglednik te se za nastavak prijavite preko svog računa.

Google Chrome: Kliknite u gornjem desnom kutu prozora preglednika kako bi vam se prikazao padajući izbornik. Odaberite „Povijest”. Kliknite „Obriši podatke pregledavanja”.

Kako ću znati je li moj projekt prijavljen?

Primit ćete elektroničku potvrdu da su vaši dokumenti podneseni.

Koliko unaprijed je potrebno poslati prijavu?

Preporučuje se da pri podnošenju prijave ne čekate do zadnjeg dana ili zadnjeg trenutka. Internetska veza može biti spora ili se mogu javiti problemi s poslužiteljem odnosno drugi problemi na koje organizator ne može utjecati, a koji mogu rezultirati kašnjenjem zaprimanja prijave u odnosu na zadani rok.

Ako niste pronašli odgovor na svoja pitanja, obratite nam se na ECYP2019@ep.europa.eu na engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku.