[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Otvorene prijave za deseto izdanje Nagrade za mlade Karlo Veliki

 .

Svake godine Europski parlament dodjeljuje Nagradu za mlade Karlo Veliki iznimnim mladim ljudima koji svojim projektima promiču europski identitet. Stoga, ako imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom, prijavite se do 30. siječnja 2017. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative.

Nagradu za mlade Karlo Veliki organiziraju zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena, a dodjeljuje se svake godine za uspješne projekte s europskim karakterom mladim Europljanima starima od 16 do 30 godina. Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta.

Tri nagrađena projekta osvajaju 7,5, 5 i 2,5 tisuće eura, a predstavnici su pozvani u Bruxelles ili Strasbourg. Predstavnici 28 nacionalnih pobjedničkih projekata iz svih zemalja članica pozvani su na svečanu dodjelu nagrade 3. svibnja u Aachen na četverodnevno putovanje, dok su predstavnici tri pobjednička projekta pozvani u Bruxelles ili Strasbourg naredne jeseni.

Pravila:

Europska nagrada „Karlo Veliki” dodjeljuje se projektima kojima se

  • promiče međusobno razumijevanje u Europi i međunarodnoj zajednici,
  • potiče stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te
  • koji služe kao uzor mladima u Europi i nude praktične primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Saznajte više o prijavama na internetskim stranicama te ako imate daljnja pitanja pišite ECYP2017@ep.europa.eu i pratite oznaku #ECYP2017.