[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Pobjednici za 2016

Nagrada za mlade Karlo Veliki 2016. dodijeljena je projektima iz Italije, Grčke i Ujedinjenog Kraljevstva

Nagrada za mlade Karlo Veliki 2015, koju zajednički organiziraju Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena dodijeljena je 3. svibnja dobitnicima iz triju zemalja. Prvu nagradu dobio je projekt InteGREAT iz Italije za integraciju izbjeglica, drugu igra za tablet "U potrazi za Karlom Velikim" iz Grčke, a treću Vijeće mladih Europe iz Ujedinjenog Kraljevstva.

O nagradi

Cilj europske nagrade za mlade „Karlo Veliki” je potaknuti razvoj europske svijesti među mladima te njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima. Nagrada za najbolji projekt iznosi 5 000 eura, druga nagrada 3 000 eura i treća 2 000 eura. Dio nagrade čini i posjet troje finalista Europskom parlamentu (u Bruxellesu ili Strasbourgu). Predstavnici svih 28 odabranih nacionalnih projekata pozivaju se na četverodnevno putovanje u Aachen u Njemačkoj.

Pobjednici 2016.

Italija: InteGREAT

Projekt je stvorila studentska udruga AIESEC s ciljem povezivanja Europljana kako bi radili na izbjegličkoj krizi i pokrenuli lkalnu integraciju izbjeglica. Projekt uključuje međunarodne dobrovoljce, lokalne nevladine organizacije i lokalne zajednice u organizaciji radionica, seminara i događanja.

Grčka: U potrazi za Karlom Velikim

Studentski projekt iz Larisse igra je za tablete o Karlu Velikom ( eng. Searching for a Charlemagne) koji je u svoje vrijeme bio poznat i kao Otac Europe.

Ujedinjeno Kraljevstvo: Vijeće mladih Europe

Međunarodna godišnja konferencija koja okuplja mlade ljude zainteresirane za budućnost Europske unije kojoj je cilj stvoriti ostvarive prijedloge za buduće zakonodavstvo EU-a. Prošlogodišnje izdanje održalo se u studenom u Bruxellesu s panelima o migraciji i unutarnjim poslovima, energetskoj uniji i klimi te obrazovanju i tržištu rada.

Pratite na Twitteru @EUYouthPrize s oznakom #ECYP2016