[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Pobjednici za 2017

Dobitnici Nagrade za mlade „Karlo Veliki” za 2017
Dobitnici Nagrade za mlade „Karlo Veliki” za 2017
 .

Ove je godine Nagrada za mlade „Karlo Veliki” dodijeljena poljskoj radijskoj emisiji Večer Erasmusa. Dodjela nagrada održana je 23. svibnja. u Aachenu, u Njemačkoj.

O nagradi

Europski parlament i Međunarodna zaklada nagrade „Karlo Veliki” svake godine dodjeljuju nagradu mladima od 16 do 30 godina koji sudjeluju u projektima kojima se promiče razumijevanje među građanima iz različitih europskih država.

Predstavnici 28 projekata odabranih na nacionalnoj razini pozvani su na svečanost dodjele nagrada 23. svibnja u Aachenu gdje su im dodijeljene diplome i medalje. Projektima koji su zauzeli prvo, drugo i treće mjesto dodijeljene su nagrade od 7500 €, 5000 € odnosno 2500 €.

Dobitnici Nagrade za mlade „Karlo Veliki” za 2017.

  1. Večer Erasmusa (Poljska) Večer Erasmusa internetska je radio emisija za studente koji razmišljaju o tome da jedan dio studija provedu u inozemstvu u sklopu programa Erasmus. Emitira se na studentskoj radio postaji Meteor UAM u okviru Sveučilišta Adam Mickiewicz u Poznanju. U njoj su gostovali studenti iz Poljske koji studiraju u inozemstvu, kao i strani studenti na studiju u Poljskoj. U intervjuima su dotaknuta razna pitanja kao što su predaja dokumenata, odabir predmeta, pronalaženje smještaja u stranoj zemlji, razlike među sveučilištima i mogućnosti koje se pružaju, obrazovni sustavi i svakodnevni život studenata.
  2. (Ponovno) otkrijete Europu (Danska) Događanje (Ponovno) otkrijete Europu održano je u Aaalborgu na sjeveru Danske, a sastojalo se od parade sa zastavama EU-a, predavanja o budućnosti Europe, multikulturnog sela na temu bogate raznolikosti grada i zabave na otvorenom.
  3. Jesmo li Europa (Nizozemska) Jesmo li Europa internetska je multimedijska platforma na kojoj mladi mogu objaviti svoje priče na temu što to znači biti Europljanin. Autori platforme vjeruju da je, zbog trenutačne negativne percepcije Europe, važno mladim Europljanima pružiti novu perspektivu o Europi.

Pratite nagradu na Twitteru @EUYouthPrize i hashtaga #ECYP2017.