Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

Wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

NU AANVRAGEN!

Termijn voor indiening verlengd tot 23 februari 2015!

Over de prijs

De "Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren" heeft als doel de ontwikkeling van Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan Europese integratieprojecten te bevorderen.
De prijs wordt toegekend voor door jonge mensen opgezette projecten die onderling begrip bevorderen, de ontwikkeling van een gedeeld besef van Europese identiteit stimuleren en praktische voorbeelden bieden van Europeanen die als één gemeenschap samenleven.
De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt elk jaar gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.

Het beste project wordt beloond met een prijs van 5000 EUR, de tweede prijs bedraagt 3000 EUR en de derde prijs 2000 EUR. Een uitnodiging aan de drie prijswinnaars om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement (in Brussel of in Straatsburg) maakt deel uit van de prijs. Ook worden de vertegenwoordigers van alle 28 nationale projecten die zijn geselecteerd uitgenodigd voor een vierdaagse reis naar Aken, Duitsland.
De prijzen voor de drie beste projecten worden uitgereikt door de Voorzitter van het Europees Parlement en een vertegenwoordiger van de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs in Aken.

 

Richtsnoeren voor het invullen van het deelnameformulier

  1. Belangrijk! Elke groep of persoon moet een eigen formulier invullen. Formulieren die door anderen (bijv. docenten, mensen ouder dan 30 jaar, enz.) zijn ingevuld, worden niet in behandeling genomen.
  2. Download het formulier "Verklaring van de aanvrager" (Verklaring inzake EU-financiering), vul alle gevraagde gegevens in, onderteken het en stuur het mee als bijlage.
  3. Stuur een volledige projectbeschrijving mee als bijlage. Belangrijk! Als je je project in pdf-formaat meestuurt, voeg dan ook een Wordbestand van dit document bij. Stuur, indien noodzakelijk, meer dan één bestand mee in doc(x) , pdf-, xls(x)-, ppt-, odt-, txt-, jpg-, of gif-formaat
  4. Voor zover mogelijk moet het project in één taal worden ingediend.
  5. Vergeet niet een samenvatting van je project mee te sturen in het Engels (EN), Frans (FR) of Duits (DE). Belangrijk! De samenvatting moet kort maar volledig zijn en betrekking hebben op de belangrijkste aspecten van het project. Vaak is de samenvatting het eerste onderdeel dat de jury bij de beoordeling van een project te zien krijgt.
  6. In geval van groepsprojecten of projecten waaraan meerdere nationaliteiten deelnemen, kan het project slechts in één land worden ingediend.
  7. Nadat je alle gevraagde informatie hebt ingevuld, klik je op INDIENEN en wacht je op bevestiging. Eventueel kun je voor eigen gebruik een kopie van je aanmelding printen.
  8. Zorgt u ervoor dat u de browsing geschiedenis uit uw browser verwijdert voordat u de deelname verstuurt. Als er zich een probleem voordoet, stuurt u dan alstublieft een screen shot van de foutmelding naar het volgende e-mailadres: ecyp2015@ep.europa.eu

Project registration

*


Toebehoren:

*