Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

Wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Karel de Grote-prijs voor jongeren 2017 geopend voor inzendingen

 .

Jongeren zijn belangrijk voor ons en we zijn ervan overtuigd dat ze een verschil kunnen maken. Degenen die er echt uitspringen verdienen een erkenning. Dat is de reden waarom het Europees Parlement elk jaar de Karel de Grote-prijs voor jongeren uitreikt. Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en actief in een project met een Europese dimensie, doe dan mee!. De winnende projecten krijgen niet alleen erkenning en aandacht maar ook geld om het initiatief verder te kunnen ontwikkelen.

De Prijs

De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren heeft als doel de ontwikkeling van Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan Europese integratieprojecten te bevorderen.

De prijs wordt toegekend aan door jonge mensen opgezette projecten die onderling begrip bevorderen, de ontwikkeling van een gedeeld besef van Europese identiteit stimuleren en praktische voorbeelden bieden van Europeanen die als één gemeenschap samenleven. De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt elk jaar gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.

De drie winnende projecten worden gekozen uit de 28 projecten die door de nationale jury's zijn genomineerd in de lidstaten. Dit jaar is de prijs hoger geworden. De winnende projecten zullen een prijs ontvangen ter waarde van respectievelijk €7.500, €5.000 en €2.500. Ze zullen ook een uitnodiging ontvangen om het Europees Parlement te bezoeken in de herfst. De 28 nationale winnaars zullen worden uitgenodigd om naar Aken, in Duitsland, te komen voor de prijsuitreiking in mei 2017.

De regels

De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt toegekend aan projecten die:

  • wederzijds begrip op Europees en internationaal vlak bevorderen;
  • de ontwikkeling van een gemeenschappelijk besef van Europese identiteit en integratie stimuleren;
  • een voorbeeldfunctie voor jongeren in Europa vervullen en als praktisch voorbeeld dienen van Europeanen die als één gemeenschap samenleven.

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname. Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met het secretariaat van de prijs op ECYP2017@ep.europa.eu.

Sociale media

Doe mee aan de discussie op sociale media met hashtag #ECYP2017.