Ga naar de inhoud

Cookiebeleid van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België:

Wij gebruiken cookies om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te verbeteren. Wij gebruiken ze niet om persoonlijke gegevens te verzamelen, maar alleen voor statistische doeleinden (door middel van Google Analytics).

Akkoord
 
 
 

Winnaars 2017

Winnaars van de Karel de Grote-jongerenprijs 2017
Winnaars van de Karel de Grote-jongerenprijs 2017
 .

De Karel de Grote-jongerenprijs is dit jaar toegekend aan de radioshow Erasmus Evening uit Polen. Op 23 mei vond de uitreikingsceremonie plaats in Aken (Duitsland).

Over de prijs

De prijs wordt jaarlijks door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs uitgereikt aan jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud die betrokken zijn geweest bij projecten die het begrip tussen mensen uit verschillende Europese landen helpen bevorderen. 

Voor de prijsuitreiking, die op 23 mei in Aken werd gehouden, waren vertegenwoordigers uitgenodigd van de 28 projecten die in eigen land als winnaar uit de bus waren gekomen. De vertegenwoordigers kregen een diploma en een medaille uitgereikt. De projecten die als eerste, tweede en derde eindigden ontvingen respectievelijk 7 500, 5 000 en 2 500 euro.

Karel de Grote-jongerenprijswinnaars 2017

  1. Erasmus Evening (Polen) Erasmus Evening is een onlineradioshow voor studenten die overwegen om in het kader van het Erasmus-programma een tijdje in het buitenland te gaan studeren. De show werd uitgezonden op het radiostation voor studenten Radio Meteor UAM op de Adam Mickiewicz-universiteit in Poznań. De gasten in het programma waren Poolse studenten die in het buitenland studeerden en buitenlanders die in Polen studeerden. In de interviews kwamen diverse zaken aan bod zoals praktische tips over het indienen van documenten, het kiezen van vakken en het vinden van woonruimte in het buitenland, de verschillen tussen universiteiten en de kansen die zij bieden, het onderwijssysteem en het dagelijks leven van studenten.
  2. Re-discover Europe (Denemarken) Re-discover Europe was een evenement dat plaatsvond in Aalborg, in het noorden van Denemarken, met een parade met Europese vlaggen, toespraken over de toekomst van Europa, een multicultureel dorp waar de grote diversiteit van de stad werd geëtaleerd, en een straatfeest.
  3. Are We Europe (Nederland) Are We Europe is een online-multimediaplatform waar jongeren kunnen delen hoe het is om Europeaan te zijn. Vanwege de huidige negatieve beeldvorming over Europa vinden de initiatiefnemers van het platform het belangrijk om jonge Europeanen te laten kennismaken met een nieuwe manier om tegen Europa aan te kijken.

Volg de prijs op Twitter via de hashtag @EUYouthPrize en het evenement via #ECYP2017.