skip to content

 
 
 

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2016: încep înscrierile

Câștigătorii ediției din 2017 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni
Câștigătorii ediției din 2017 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni
 .

Tinerii contează pentru noi și suntem convinși că pot aduce schimbarea. Iar cei care luptă într-adevăr merită o recunoaștere. Acesta este și motivul pentru care Parlamentul European acordă, în fiecare an, Premiul Charlemagne pentru Tineret. Astăzi deschidem a zecea ediție. Premiul este acordat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Charlemagne din Aachen.

 .

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni din acest an a fost acordat emisiunii de radio Seara Erasmus din Polonia. Ceremonia a avut loc la Aachen, în Germania, la 23 mai.

Despre premiu

Premiul este acordat în fiecare an de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne unor tineri cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani care sunt implicați în proiecte ce ajută la promovarea bunei înțelegeri între oameni din diferite țări europene.

Reprezentanții celor 28 de proiecte câștigătoare la nivel național au fost invitați la ceremonia de decernare, care a avut loc la 23 mai, la Aachen, și au primit câte o diplomă și câte o medalie. Proiectele care au ocupat primul, al doilea și al treilea loc au primit 7 500 EUR, 5 000 EUR și, respectiv, 2 500 EUR.

Laureații din 2017

  1. Seara Erasmus (Polonia) Seara Erasmus este o emisiune de radio online dedicată studenților care intenționează să studieze pentru o perioadă în străinătate în cadrul programului Erasmus. Aceasta a fost difuzată pe postul de radio studențesc Radio Meteor UAM de la Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań. Invitații au fost studenți polonezi care studiază în străinătate și străini care studiază în Polonia. Interviurile au abordat diferite probleme, cum ar fi modul de depunere a documentelor, modul de selecție a subiecților, găsirea unui apartament în altă țară, diferențele dintre universități și oportunitățile pe care acestea le creează, sistemul de educație și viața de zi cu zi a cursanților.
  2. Redescoperă Europa (Danemarca) Redescoperă Europa a fost un eveniment care a avut loc la Aalborg, în nordul Danemarcei, care a cuprins o paradă cu steaguri ale UE, discuții despre viitorul Europei, un sat multicultural care a reflectat bogata diversitate a orașului și o petrecere de stradă.
  3. Suntem Noi Europa (Țările de Jos) Suntem Noi Europa este o platformă online multimedia unde tinerii își pot prezenta poveștile despre cum este să fii european. Creatorii platformei consideră că, având în vedere modul negativ în care Europa este prezentată în prezent, este important să se prezinte tinerilor europeni o nouă modalitate de a percepe Europa.

Urmăriți premiul pe Twitter, folosind hashtagul @EUYouthPrize și evenimentul folosind #ECYP2017.

 .

Dacă ai între 16-30 ani și coordonezi un proiect de dimensiune europeană, nu ezita să te înscrii în competiție. Proiectele câștigătoare nu numai că vor fi recunoscute la nivel european și în mass media, dar se vor bucura și de un premiu în bani pentru dezvoltarea inițiativei.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Charlemagne din Aachen și este acordat anual pentru proiecte conduse de oameni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Proiectele câștigătoare trebuie să fie un model pentru tinerii care locuiesc în Europa și să ofere exemple practice europenilor care trăiesc împreună, ca o singură comunitate.

Celor trei proiecte câștigătoare (alese dintre cele 28 de proiecte nominalizate de către jurii naționale din fiecare stat membru al UE) li se vor acorda premii în valoare de 7.500 de euro, 5.000 de euro și 2.500 de euro. Reprezentanții proiectelor vor fi invitați să viziteze Parlamentul European în Bruxelles sau în Strasbourg, în toamnă. Reprezentanții celor 28 de proiecte nominalizate vor fi invitați la ceremonia de premiere și vor sta câteva zile la Aachen, în mai 2017.

Regulile

Proiectele prezentate trebuie să promoveze înțelegerea europeană și internațională, să servească drept model pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple practice europenilor care trăiesc împreună, ca o singură comunitate.

Click pentru a afla mai multe detalii despre condițiile de înscriere.

Dacă ai mai multe întrebări, puteți trimite un mail la ECYP2017@ep.europa.eu