skip to content
 
 
 

Laureații din 2017

Câștigătorii ediției din 2017 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni
Câștigătorii ediției din 2017 a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni
 .

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni din acest an a fost acordat emisiunii de radio Seara Erasmus din Polonia. Ceremonia a avut loc la Aachen, în Germania, la 23 mai.

Despre premiu

Premiul este acordat în fiecare an de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne unor tineri cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani care sunt implicați în proiecte ce ajută la promovarea bunei înțelegeri între oameni din diferite țări europene.

Reprezentanții celor 28 de proiecte câștigătoare la nivel național au fost invitați la ceremonia de decernare, care a avut loc la 23 mai, la Aachen, și au primit câte o diplomă și câte o medalie. Proiectele care au ocupat primul, al doilea și al treilea loc au primit 7 500 EUR, 5 000 EUR și, respectiv, 2 500 EUR.

Laureații din 2017

  1. Seara Erasmus (Polonia) Seara Erasmus este o emisiune de radio online dedicată studenților care intenționează să studieze pentru o perioadă în străinătate în cadrul programului Erasmus. Aceasta a fost difuzată pe postul de radio studențesc Radio Meteor UAM de la Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań. Invitații au fost studenți polonezi care studiază în străinătate și străini care studiază în Polonia. Interviurile au abordat diferite probleme, cum ar fi modul de depunere a documentelor, modul de selecție a subiecților, găsirea unui apartament în altă țară, diferențele dintre universități și oportunitățile pe care acestea le creează, sistemul de educație și viața de zi cu zi a cursanților.
  2. Redescoperă Europa (Danemarca) Redescoperă Europa a fost un eveniment care a avut loc la Aalborg, în nordul Danemarcei, care a cuprins o paradă cu steaguri ale UE, discuții despre viitorul Europei, un sat multicultural care a reflectat bogata diversitate a orașului și o petrecere de stradă.
  3. Suntem Noi Europa (Țările de Jos) Suntem Noi Europa este o platformă online multimedia unde tinerii își pot prezenta poveștile despre cum este să fii european. Creatorii platformei consideră că, având în vedere modul negativ în care Europa este prezentată în prezent, este important să se prezinte tinerilor europeni o nouă modalitate de a percepe Europa.

Urmăriți premiul pe Twitter, folosind hashtagul @EUYouthPrize și evenimentul folosind #ECYP2017.