skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

POGOSTA VPRAŠANJA: ELEKTRONSKE VLOGE

POMEMBNO: Za predložitev projekta uporabite enega od naslednjih brskalnikov: Internet Explorer, Firefox, Google ali Safari. V nadaljevanju preberite več o brisanju predpomnilnika in piškotkov v brskalniku.

Začeto vlogo morate takoj oddati: ni je mogoče shraniti in pozneje znova odpreti.

Kdaj je rok za predložitev projektov?

Rok za prijavo je podaljšan do 18. februarja 2019!

V kateri državi naj predložim projekt?

Skupinske in večnacionalne projekte je treba predložiti samo v eni državi, ki je tesno povezana s projektom.

V katerem jeziku naj predložim projekt?

Vlogo lahko predložite v katerem koli uradnem jeziku Evropske unije, vendar prosimo, če projekt predložite v enem samem jeziku.

Kdaj naj bi projekt potekal?

V poštev pridejo samo projekti, ki so bili dokončani med 1. januarjem 2018 in 28. januarjem 2019 ali se še izvajajo.  Projekti, ki so še na stopnji načrtovanja ali se še niso začeli izvajati, niso dopustni.

Že lani sem predložil projekt, vendar ni zmagal. Ali ga lahko znova predložim?

Projekte, ki niso bili med tremi zmagovalci prejšnjih tekmovanj za evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega, je mogoče predložiti znova.

Nisem prepričan, ali moj projekt izpolnjuje zahteve. Kako lahko to preverim?

Pod razdelkom Dosedanji dobitniki nagrade si lahko ogledate projekte, ki so bili nagrajeni v preteklosti.

Kako ustvarim in priložim priloge?

Dokumente priložite tako, da kliknete gumb „Prebrskaj“, poiščete datoteko, ki jo želite priložiti, vnesete naslov v polje „Opis datoteke“ in kliknete gumb „Priloži“. Priložite lahko datoteke v formatih PDF, JPG ali GIF

Ko skušam oddati vlogo, se prikaže obvestilo o napaki strežnika. Kaj naj naredim?

  1. Preverite, če skupna velikost vseh prilog ne presega 15 MB. Z možnostmi za stiskanje in obrezovanje in drugimi ukazi zmanjšajte velikost slik v dokumentih zbirke Office (kliknite tukaj, če želite več informacij)
  2. Preverite imena datotek: med posameznimi elementi imena datoteke ne sme biti presledkov, velikih črk in posebnih znakov. Lahko uporabite podčrtaj in vezaj. Ime se torej ne sme glasiti „Moja projektna vloga“, temveč „moja_projektna_vloga“.
  3. Prav tako boste morali izbrisati predpomnilnik in piškotke v brskalniku (CTRL + F5). Če uporabljate Internet Explorer ali Firefox, upoštevajte posebna navodila za brisanje predpomnilnika in piškotkov v nadaljevanju, zaprite okno brskalnika, brskalnik znova zaženite, vrnite se na stran za oddajo vloge in poskusite znova prenesti dokumente.

Firefox: V menijski vrstici izberite „Zgodovina“ in nato „Počisti nedavno zgodovino“. Prepričajte se, da sta polji „Predpomnilnik“ in „Piškotki“ potrjeni, ter izberite časovni razpon, v katerem bodo podatki počiščeni (priporočamo, da izberete „Vse“). Kliknite gumb „Počisti zdaj“. Če predpomnilnika in piškotkov niste še nikoli počistili, utegne postopek trajati nekaj minut.

Internet Explorer 8 ali 9: V meniju „Orodje“ izberite „Internetne možnosti“ in kliknite zavihek „Splošno“ (če še ni izbran). V razdelku „Zgodovina brskanja“ kliknite „Izbriši“. Prepričajte se, da sta polji „Začasne internetne datoteke“ in „Piškotki“ potrjeni, in kliknite gumb „Izbriši“ na dnu okna. Če predpomnilnika in piškotkov niste še nikoli počistili, utegne postopek trajati nekaj minut.

Safari 5: Kliknite besedo „Safari“ v zgornjem levem kotu, izberite „Empty Cache“ in nato „Empty“. Znova kliknite „Safari“ in izberite „Preferences“. V pogovornem oknu „Security“ kliknite „Privacy“ in nato „Details“, pomaknite se navzdol in izberite http://www.charlemagneyouthprize.eu/sl/introduction.html. Kliknite „Remove“ in „Done“ ter zaprite okno „Options“. Še enkrat kliknite „Safari“ in nato „Quit Safari“. Znova zaženite brskalnik in se prijavite v svoj račun, da nadaljujete.

Safari 6: Kliknite besedo „Safari“ v zgornjem levem kotu, izberite „Preferences“ in kliknite „Privacy“ v pogovornem oknu „Security“. kliknite „Details“, pomaknite se navzdol in izberite http://www.charlemagneyouthprize.eu/sl/introduction.html. Kliknite „Remove“ in „Done“ ter zaprite okno „Options“. Še enkrat kliknite „Safari“ in nato „Quit Safari“. Znova zaženite brskalnik in se prijavite v svoj račun, da nadaljujete.

Google Chrome: Kliknite v zgornjem desnem vogalu, da odprete spustni meni. Kliknite „Zgodovina“. Kliknite „Izbriši zgodovino brskanja“.

Kako vem, da je bil moj projekt predložen?

Po elektronski pošti boste prejeli obvestilo, da je bila vloga predložena.

Kdaj moram poslati vlogo?

Priporočamo, da z oddajo vloge ne odlašate do zadnjega dne ali celo minute. Zaradi počasnega interneta, težav s strežnikom ali drugih razlogov, na katere organizator ne more vplivati, se namreč utegne zgoditi, da boste zamudili rok za oddajo.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Pišite nam na naslov ecyp2019@ep.europa.eu v angleščini, nemščini ali francoščini.