skip to content

Piškotki na spletni strani EU

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Nadaljuj
 
 
 

Nagrajenci za leto 2017

Mladinsko nagrado Karla Velikega za leto 2017 dobi projekt Erasmus iz Poljske

Prejemniki nagrade Karla Velikega za mlade leto 2017
Prejemniki nagrade Karla Velikega za mlade leto 2017
 .

Letošnja nagrada Karla Velikega je bila podeljena poljski radijski oddaji Erasmus Evening (Erasmusov večer). Slovesna podelitev je potekala 23. maja v Aachnu v Nemčiji.

O nagradi

Evropski parlament in Mednarodna fundacija za nagrado Karla Velikega vsako leto podelita nagrado mladim med 16. in 30. letom, ki sodelujejo pri projektih za spodbujanje razumevanja med ljudmi iz različnih evropskih držav.

Na podelitev, ki je potekala 23. maja v Aachnu, so bili povabljeni predstavniki 28 najboljših projektov iz držav članic, ki so dobili diplomo in medaljo. Prvo-, drugo- in tretjeuvrščeni projekt so prejeli po 7500 EUR, 5000 EUR oziroma 2500 EUR.

Prejemniki nagrade Karla Velikega za mlade leto 2017

  1. Erasmus Evening (Erasmusov večer) (Poljska) Erasmusov večer je spletna radijska oddaja za študente, ki razmišljajo, da bi del študija opravili v tujini v okviru programa Erasmus. Predvajali so jo na študentski radijski postaji Radio Meteor UAM na Univerzi Adama Mickiewicza v Poznanju, njeni gostje pa so bili poljski študentje, ki študirajo v tujini, in tujci, ki študirajo na Poljskem. V pogovorih so se dotaknili različnih vprašanj: kako poslati dokumente, izbrati predmete in najti stanovanje v drugi državi, o razlikah med univerzami ter priložnostmi, ki se s tem pridobijo, o izobraževalnem sistemu in študentskem vsakdanjem življenju.
  2. Re-discover Europe (Odkrijmo (spet) Evropo) (Danska) Odkrijmo (spet) Evropo je bila prireditev v Aalborgu na severu Danske, kjer so organizirali parado z zastavami EU, pripravili pogovore o prihodnosti Evrope, z večkulturnim naseljem prikazali veliko pestrost mesta in priredili poulično zabavo.
  3. Are We Europe (Smo Evropa?) (Nizozemska) Are We Evrope je multimedijska spletna platforma, kjer lahko mladi objavijo svoje zgodbe, v katerih prikažejo, kaj pomeni biti Evropejec. Ustvarjalci platforme menijo, da je ob sedanjem negativnem prikazovanju Evrope pomembno pokazati mladim Evropejcem nov način dojemanja Evrope.

Sledite nagradi na Twitterju pod oznako @EUYouthPrize, prireditvi pa pod #ECYP2017.