Αρχική σελίδα

 
Τελευταία νέα
 
Next TRAN meeting

The next TRAN meeting will take place from Monday 3 November 15:00 p.m. to Tuesday 4 November 18:30 p.m. in Brussels in P1A002 (Paul-Henri Spaak building). The meeting will be webstreamed.
 
 

   
 
Μη χάσετε:
 
Hearing of Commissioner-designate for Transport

The TRAN Committee will hear Violeta Bulc, the Commissioner-designate for Transport.
 
The three-hour hearing will take place in Strasbourg on Monday 20 October from 19:00-22:00, in room N1.4 (Louise Weiss building).
 
You can watch the live debate here.

 
Αναλυτικά
 
 
Τελευταία ανακοινωθέντα Τύπου
Όλες οι μαγνητοσκοπήσεις  
AFET DEVE INTA ECON JURI CULT AFCO LIBE FEMM ENVI EMPL IMCO ITRE REGI TRAN PECH AGRI 25-09-2014 - 10:51  

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September."

Παρουσίαση και αρμοδιότητες
 
Επιτροπή αρμόδια για:
 
1. τα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη κοινής πολιτικής για τις σιδηροδρομικές, οδικές, εσωτερικές πλωτές, θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές, και ειδικότερα::
 
α) τους κοινούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να ισχύουν στις μεταφορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
β) την καθιέρωση και ανάπτυξη διευρωπαϊκών δικτύων στον τομέα των υποδομών μεταφορών,
γ) την παροχή μεταφορικών υπηρεσιών και τις σχέσεις με τρίτες χώρες στον τομέα των μεταφορών,
δ) την ασφάλεια των μεταφορών,
ε) τις σχέσεις με διεθνείς φορείς και οργανισμούς μεταφορών,
στ) τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας και την κοινή επιχείρηση SESAR·
 
2. τις ταχυδρομικές υπηρεσίες·
 
3. τον τουρισμό.
 
Εκπομπές της ημέρας
 
Καμία εκπομπή σήμερα  
Οπτικοακουστική βιβλιοθήκη
 
Καλωσόρισμα
 
 

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα μέλη και τις εργασίες της επιτροπής, της οποίας προεδρεύω από τις 7 Ιουλίου 2014.  
 
Η Επιτροπή TRAN, στο πλαίσιο της διαδικασίας συναπόφασης, είναι ισότιμος εταίρος μαζί με το Συμβούλιο ως προς τη σύνταξη διατάξεων στους τομείς μεταφορών, τουρισμού και ταχυδρομικών υπηρεσιών.
 
Σκοπός της εργασίας μας είναι να διασφαλίζεται η κινητικότητα και ταυτόχρονα να προστατεύεται το κλίμα, διότι ο τομέας μεταφορών όχι μόνο είναι υπεύθυνος για το 24% όλων των εκπομπών CO2 της ΕΕ αλλά επιπλέον έχει αυξήσει τις εκπομπές του από το 1990 κατά 28%. Στο ίδιο διάστημα τα νοικοκυριά έχουν καταφέρει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 24%, η δε βιομηχανία ακόμη και κατά 32%. Χωρίς αλλαγές στην κινητικότητα δεν θα μπορέσουμε επομένως να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή.
 
Χρειαζόμαστε αποδοτικές και αξιόπιστες υποδομές, δίκαιους κανόνες για το σύνολο του τομέα μεταφορών, τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές για την ασφάλεια και  δεσμευτικά δικαιώματα για όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρώπης.
 
Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού το έχει αναγνωρίσει αυτό από καιρό  και θέτει ως αποστολή της να εγγυάται μία καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή κινητικότητα εντός της Ευρώπης και εκτός αυτής.
 
Michael Cramer