Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next CULT Committee meeting

The constituent meeting will take place in Brussels on Thursday, 10 July 2014.
 
 

   
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
Katso kaikki  
CULT 10-04-2014 - 15:27  

An informal deal with Council on revised rules to help member states recover cultural objects unlawfully removed from their territory was endorsed by the Culture and Education Committee on Thursday by 14 votes to one.

Esittely ja toimivaltuudet
 
 
Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat:
 
1.    Euroopan unionin kulttuurinäkökohdat ja erityisesti
a)    kulttuurin tuntemuksen ja kulttuuria koskevan tiedon levityksen parantaminen,
b)    kulttuurien ja kielellisen moninaisuuden suojaaminen ja edistäminen,
c)    kulttuuriperinnön säilyttäminen ja suojaaminen, kulttuurivaihto ja taiteellinen luova toiminta;
 
2.    Euroopan unionin koulutuspolitiikka, mukaan lukien eurooppalaisen korkeakoulutusalueen kehittäminen ja Eurooppa-koulujen
       järjestelmän ja elinikäisen oppimisen edistäminen;
 
3.    audiovisuaalialan toimintalinjat ja tietoyhteiskunnan kulttuuri- ja koulutusnäkökohdat;
 
4.    nuorisopolitiikka sekä urheilua ja vapaa-aikaa koskevan politiikan kehittäminen;
 
5.    tiedotusta ja tiedotusvälineitä koskeva politiikka;
 
6.    kulttuuri- ja koulutusalan yhteistyö kolmansien maiden kanssa ja suhteet asiaankuuluviin kansainvälisiin järjestöihin
       ja instituutioihin.
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tervetuloa kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan sivustolle. Sivusto sisältää tietoa työstämme – esimerkiksi tulevien kokoustemme esityslistat sekä mietintöluonnokset ja niihin esitetyt tarkistukset – sekä tietoa valiokunnan jäsenistä, jotta heihin voi ottaa suoraan yhteyttä. Valiokunnan kokouksia voi seurata reaaliajassa suoratoistolähetyksenä.
 
Valiokuntamme vastaa parlamentissa koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukysymyksistä sekä EU:n tiedotusvälineitä koskevan politiikan kulttuuri- ja koulutusseikoista. Sillä on jäsenvaltioiden hallituksia vastaava rooli hyväksyttäessä uusia lakeja ja valvottaessa EU:n ohjelmia kyseisillä aloilla. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi elinikäisen oppimisen ohjelma, josta rahoitetaan Erasmus-opiskelijavaihto-ohjelmaa, Kulttuuri 2007 -ohjelma, josta tuetaan Euroopan kulttuuripääkaupunkeja, sekä Media 2007 -ohjelma, jonka avulla on tuettu monien menestyneiden eurooppalaisten elokuvien, kuten Slummien miljonäärin, rahoitusta. Valiokunta järjestää säännöllisesti myös julkisia kuulemistilaisuuksia ja kerää siten asiantuntijoilta aineistoa työhönsä liittyvistä näkökohdista.
 
Olen ylpeä saadessani toimia tämän valiokunnan puheenjohtajana ja toivon, että tämän sivuston avulla työtämme on helpompi seurata.
 
Doris Pack
Puheenjohtaja, Kulttuuri- ja koulutusvaliokunta