Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
Next DROI meeting

The next meeting of the Subcommittee on Human Rights will be held on Wednesday, 19 March 2014, from 09h00 to 12h30 and from 15h00 to 18h30 and on Thursday, 20 March from 09h00 to 12h30 in meeting room ASP 1G-3.
 
You can watch our meetings live online at the link below. Since there are limited possibilities for individuals to attend Subcommittee meetings visitors should register with the Secretariat by email five working days prior to the start of the meeting.
 
Representatives of NGOs as well as other organisations are requested to accede to the EU Transparency Register and follow the procedures therein for access to the European Parliament.
 
Subscribe to the DROI Newsletter
 

   
 
Kohokohdat
 
Press Statement on recent visit to Qatar, Doha 24 March 2014

Joint statement of the European Parliament's Delegation for Relations with the Arab Peninsula and the Ad-hoc Delegation on the situation of migrant workers
The European Parliament’s standing Delegation for relations with the Arab Peninsula (DARP), and the Ad hoc delegation on the situation of migrant workers  conducted a visit to Qatar on 23-25 March 2014.
 
Please find below a link to the full statement.
 

 
Lisätietoa
 
 
Esittely ja toimivaltuudet
 
Ihmisoikeuksien alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien viidennessä kohdassa:
 
   "ihmisoikeuksia, vähemmistöjen suojelua ja demokraattisten arvojen edistämistä kolmansissa maissa koskevat kysymykset; valiokuntaa avustaa ihmisoikeuksien alivaliokunta; muiden tällä alalla toimivaltaisten valiokuntien tai elinten jäsenet kutsutaan osallistumaan alivaliokunnan kokouksiin, tämän kuitenkaan rajoittamatta asiaa koskevia määräyksiä."
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetuloa
 
 

Tervetuloa Euroopan parlamentin ihmisoikeuksien alivaliokunnan verkkosivulle. Alivaliokuntamme perustettiin uudelleen vuonna 2004, ja siitä on kehittynyt maailmanlaajuisesti merkittävä ihmisoikeustyön eurooppalainen foorumi.
 
Alivaliokunta järjestää kuulemistilaisuuksia ja keskusteluja kaiken tyyppisistä ihmisoikeuskysymyksistä. Keskustelujen perusteella valiokunta antaa mietintöjä ja päätöslauselmia ja osallistuu siten kansainväliseen keskusteluun esimerkiksi kuolemantuomiosta, kidutuksesta ja rankaisemattomuuden torjunnasta. Pyrimme myös reagoimaan mahdollisimman nopeasti ihmisoikeusloukkauksiin kaikkialla maailmassa antamalla pahiten loukatuille puheenvuoron.
 
Myös vuosittainen mietintö, joka käsittelee maailmanlaajuista ihmisoikeustilannetta, laaditaan ihmisoikeuksien alivaliokunnassa. Toinen kohokohta työssämme on vuosittain jaettava Saharov-palkinto mielipiteenvapauden puolesta. Palkinto jaetaan aina joulukuussa ihmisoikeuksia ja perusvapauksia puolustaville ihmisille tai järjestöille. Vuonna 2013 vietetään palkinnon 25-vuotisjuhlaa.
 
Voit seurata kokouksiamme verkkosivullamme, ja kaikki asiakirjat ovat ladattavissa. On tärkeää, että yleisöllä on mahdollisuus seurata työtämme, sillä arvostamme ihmisoikeuksien puolustajilta, kansalaisilta ja kansalaisjärjestöiltä saamaamme palautetta ja uusia tietoja.