Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
Next Meetings of the Committee on Petitions

PETI´s constitutive meeting will take place in Brussels on:
 
- Monday July 7 2014, 17h15 - 17h45
 
The meeting will take place in room 4Q1 of the building Jozsef Antall (JAN) and will be web-streamed on the European Parliament´s website.

 
Lisätietoa
 
 
Kohokohdat
 
Election of committee chair and vice-chairs (Committee Bureau)

In its constitutive meeting on Monday -- July 7, 2014 -- the Petitions Committee elected Cecilia Wikström (ALDE, SE) as the new Chair. The Committee also elected Rosa Estarás Ferragut (EPP, ES), Roberta Metsola (EPP, MT), Marlene Mizzi (S&D, MT) and Pál Csáky (EPP, SK) as vice-Chairs.

   
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
Katso kaikki  
DEVE INTA BUDG CONT ECON JURI CULT AFCO LIBE AFET PETI FEMM DROI SEDE ENVI EMPL IMCO ITRE REGI TRAN PECH AGRI 08-07-2014 - 11:26  

After the election of a President, Vice-Presidents and Quaestors of the European Parliament in Strasbourg last week, parliamentary committees convened on Monday in Brussels to elect chairpersons and their deputies for next two and a half years.

Esittely ja toimivaltuudet
 
Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat:
 
1.    vetoomukset;
 
2.    suhteet Euroopan oikeusasiamieheen.
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tervetuloa vetoomusvaliokunnan sivustolle. Tällä sivustolla on tietoa valiokunnasta, jonka puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2009 lähtien, sekä työstämme ja toiminnastamme.
 
Oikeus esittää vetoomus on kirjattu Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen. Se on perustavanlaatuinen oikeus, joka liittyy erottamattomasti Euroopan unionin kansalaisuuteen. Vetoomus on kansalaisille merkittävä ja usein tehokas tapa osallistua parlamentin toimintaan ilman välikäsiä ja tuoda huolensa, ehdotuksensa tai valituksensa suoraan valiokunnan jäsenten käsiteltäviksi.
 
Valiokunta vastaa EU:n kansalaisten esittämiin vetoomuksiin usein siten, että se pyrkii ratkaisemaan tapaukset, joissa kansalaisten perussopimuksen mukaisia oikeuksia mahdollisesti rikotaan, ja tekemällä yhteistyötä kansallisten, alueellisten ja paikallisten viranomaisten kanssa asioissa, jotka liittyvät unionin säädösten soveltamiseen esimerkiksi ympäristön, sosiaalisten kysymysten ja vapaan liikkuvuuden alalla.
 
Vetoomusvaliokunta on luonteeltaan tutkiva valiokunta, se ei osallistu lainsäädäntöön. Se pyrkii mahdollisuuksien mukaan löytämään kansalaisten ongelmiin ratkaisuja ilman oikeuslaitoksen apua, jos vetoomukset ovat perusteltuja. Valiokunta voi myös tehdä tiedonhankintamatkoja ja antaa mietintöjä täysistunnolle.
 
Vetoomusvaliokunnalla on siis tärkeä tehtävä, koska se luo yhteyden Euroopan kansalaisten ja parlamentin välille ja lujittaa EU:n päätöksenteon demokraattista legitimiteettiä ja vastuuvelvollisuutta.
 
Erminia Mazzoni