Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next SEDE meeting

will take place on Thursday, 20 November 2014, 9:00-12:30 in Brussels.
 
The meeting will be webstreamed and you can watch it live here and in the archives here.
 
The meetings of the Subcommittee on Security and Defence are open to the public. However, for security reasons, participants must obtain an access pass in advance. Requests for access passes must be sent at the latest 3 working days prior to the meeting to sede-secretariat@ep.europa.eu
 
 
 

   
 
Kohokohdat
Kaikki ilmoitukset  
Security situation in the Baltic Sea

The Subcommittee will exchange views with Airis Rikveilis, Defence Counsellor to NATO and the EU, Latvia and Tomasz Szatkowski, President of the National Centre for Strategic Studies, Poland, on the security situation in the Baltic Sea basin.
 
When: 20 November 2014, 9:00-10:30        Where: room Altiero Spinelli 5G-3

   
Presentation of the Maritime Security Strategy Action Plan

The Subcommittee will exchange views on the forthcoming Maritime Security Strategy Action Plan with Paola Imperiale, Maritime Coordinator at the Italian Ministry of Foreign Affairs, Rudolf Roy, Head of Security Policy and Sanctions Division, EEAS and Beate Gminder, Head of Maritime Policy Mediterranean and Black Sea Unit, DG MARE, European Commission.
 
When: 20 November 2014, 10:30-12:00        Where: room Altiero Spinelli 5G-3

   
EDA's role in the implementation of defence summit conclusions

This item is CANCELLED.

   
CSDP priorities in the context of evolving security environment

On 5 November the Subcommittee exchanged views on the CSDP priorities in the context of the evolving security environment with Walter Stevens, Chair of the Political and Security Committee.
 
 

   
 
Esittely ja toimivaltuudet
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien ensimmäisessä kohdassa:

"Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) sekä yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP); valiokuntaa avustaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta."
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tapahtumat Euroopan välittömässä läheisyydessä ja kauempana uhkaavat yhä vakavammin Euroopan rauhaa ja turvallisuutta. Näitä ei koskaan pidä pitää itsestään selvyyksinä. Euroopan unionista tehty sopimus tarjoaa oikeusperustan sille, että jäsenvaltiot voivat ryhtyä toimiin torjuakseen tällaisia uhkia unionin naapurustossa.
 
Sen jälkeen, kun yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP) perustettiin vuonna 1999, EU on toteuttanut 30 siviili- ja sotilasoperaatiota ja edistänyt näin omalta osaltaan vakautta ja rauhan säilymistä Balkanilla, Etelä-Kaukasuksella, Afrikassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2013 EU:n johtajat sopivat etenemissuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on antaa YTPP:lle tehokkaampia valmiuksia ja uutta pontta, ja siinä korostettiin unionin tärkeää suhdetta Natoon.
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta (SEDE) on vakiinnuttanut paikkansa keskeisenä keskustelufoorumina, joka antaa mahdollisuuden tarkastella YTPP:n kehitystä institutionaaliselta sekä valmiuksien ja operaatioiden kannalta. SEDE-alivaliokunnalla on keskeinen tehtävä, sillä se huolehtii siitä, että YTPP:n päätöksentekijät saadaan vastuuseen päätöksistään. Lisäksi se auttaa unionin kansalaisia ymmärtämään paremmin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.
 
Kahdeksannella vaalikaudella SEDE-alivaliokunta jatkaa YTPP:n valvontaa ja varmistaa, että YTPP vastaa nopeasti ja tehokkaasti uusiin ja olemassa oleviin haasteisiin, jotka koskevat unionin ja sen kansalaisten turvallisuutta.
 
Anna Fotyga
SEDE-alivaliokunnan puheenjohtaja