Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next SEDE meeting

will take place on 7 July 2014 (constituent meeting).
  
 
The meetings of the Subcommittee on Security and Defence are open to the public. However, for security reasons, participants must obtain an access pass in advance. Requests for access passes must be sent 5 working days before the start of the meeting to sede-secretariat@europarl.europa.eu
 
 

   
 
Kohokohdat
 
Building maritime capacity in the Horn of Africa

On 1 April 2014 the Subcommittee exchanged views with Etienne de Poncins, Head of the EUCAP Nestor mission, and Gilles Janvier, acting EU Civilian Operations Commander, on regional maritime capacity building in the Horn of Africa.
 
 

 
Lisätietoa
 
Next steps in strengthening the European defence industry

On 1 April 2014 the Subcommittee debated the next steps in strengthening the European defence industry with Slawomir Tokarski, Head of Unit, Defence, Aeronautic and Maritime industries, DG Enterprise and Industry.
 
 

 
Lisätietoa
 
 
Esittely ja toimivaltuudet
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien ensimmäisessä kohdassa:
 
"Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) sekä Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (ETPP); valiokuntaa avustaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta."
 
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

"Yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) luotiin vuonna 1999, ja sen avulla Euroopan unioni on voinut osoittaa kykynsä toimia tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti koko maailmassa. Unioni on vienyt päätökseen yli kaksikymmentä siviili- ja sotilasoperaatiota, joilla on edistetty vakautta ja rauhan säilymistä Balkanilla, Etelä-Kaukasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.
 
Jotta unionin politiikka olisi täysin legitiimiä, toisin sanoen jotta jäsenvaltioiden kansalaiset ymmärtävät ja hyväksyvät sen ja jopa vaativat sitä, Euroopan parlamentti on otettava mukaan päätöksentekoon.
 
Minulle turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnan tehtävä on nimenomaan tarkastella YUTP:n kehitystä toimielinten tasolla ja voimavarojen ja toiminnan osalta sekä taata, että turvallisuus- ja puolustusasioita ei käsitellä pelkästään asiantuntijoiden keskusteluissa vaan että niissä otetaan huomioon myös unionin kansalaisten esittämät huolenaiheet."
 
Arnaud Danjean