Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next SEDE meeting

will take place on Wednesday, 5 November 2014, 9:00-12:30 and 15:00-18:30 in Brussels.
 
The meeting will be webstreamed and you can watch it live here and in the archives here.
 
The meetings of the Subcommittee on Security and Defence are open to the public. However, for security reasons, participants must obtain an access pass in advance. Requests for access passes must be sent at the latest 3 working days prior to the meeting to sede-secretariat@ep.europa.eu
 
 
 

   
 
Kohokohdat
Kaikki ilmoitukset  
CSDP priorities in the context of evolving security environment

The Subcommittee will exchange views on the CSDP priorities in the context of the evolving security environment with Walter Stevens, Chair of the Political and Security Committee.
 
When: 5 November 2014, 9:00-10:30         Where: room Altiero Spinelli 3G-2

   
CSDP missions and operations

The Subcommittee will debate the status of the current CSDP missions and operations with Gábor Iklódy, Director, Crisis Management and Planning Directorate, EEAS.
 
When: 5 November 2014, 15:00-16:30         Where: room Altiero Spinelli 3G-2

   
Security and defence aspects of the Galileo and Copernicus programmes

The Subcommittee will debate the security and defence aspects of the Galileo and Copernicus programmes with Frank Asbeck, Principal Adviser for Space and Security Policy, EEAS, and representatives of the European Commission. 
 
When: 5 November 2014, 10:30-12:30        Where: room Altiero Spinelli 3G-2

   
CSDP partnerships: the participation of neighbouring countries

On 13 October, the Subcommittee exchanged views on the participation of neighbouring countries in CSDP partnerships with Alessandro Mariani, Head of Division, CSDP Policy, Partnerships and Agreements, CMPD, EEAS, and Tamar Kekenadze, Civilian Representative of the Ministry of Defence of Georgia to EU and NATO and Maj. Gen. Borys Kremenetskyi, Defence and Military Adviser, Mission of Ukraine to the EU.  
 
 

 
Lisätietoa
 
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
Katso kaikki  
SEDE 24-09-2014 - 09:25  

The security threat posed by the so-called Islamic State in Iraq, Syria and elsewhere in the world will be debated with EU Counter-Terrorism Coordinator Gilles de Kerchove at a meeting of Security and Defence Subcommittee and Foreign Affairs Committee MEPs on Wednesday. The debate starts at 15:00.

Esittely ja toimivaltuudet
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien ensimmäisessä kohdassa:

"Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) sekä yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP); valiokuntaa avustaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta."
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tapahtumat Euroopan välittömässä läheisyydessä ja kauempana uhkaavat yhä vakavammin Euroopan rauhaa ja turvallisuutta. Näitä ei koskaan pidä pitää itsestään selvyyksinä. Euroopan unionista tehty sopimus tarjoaa oikeusperustan sille, että jäsenvaltiot voivat ryhtyä toimiin torjuakseen tällaisia uhkia unionin naapurustossa.
 
Sen jälkeen, kun yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP) perustettiin vuonna 1999, EU on toteuttanut 30 siviili- ja sotilasoperaatiota ja edistänyt näin omalta osaltaan vakautta ja rauhan säilymistä Balkanilla, Etelä-Kaukasuksella, Afrikassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2013 EU:n johtajat sopivat etenemissuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on antaa YTPP:lle tehokkaampia valmiuksia ja uutta pontta, ja siinä korostettiin unionin tärkeää suhdetta Natoon.
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta (SEDE) on vakiinnuttanut paikkansa keskeisenä keskustelufoorumina, joka antaa mahdollisuuden tarkastella YTPP:n kehitystä institutionaaliselta sekä valmiuksien ja operaatioiden kannalta. SEDE-alivaliokunnalla on keskeinen tehtävä, sillä se huolehtii siitä, että YTPP:n päätöksentekijät saadaan vastuuseen päätöksistään. Lisäksi se auttaa unionin kansalaisia ymmärtämään paremmin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.
 
Kahdeksannella vaalikaudella SEDE-alivaliokunta jatkaa YTPP:n valvontaa ja varmistaa, että YTPP vastaa nopeasti ja tehokkaasti uusiin ja olemassa oleviin haasteisiin, jotka koskevat unionin ja sen kansalaisten turvallisuutta.
 
Anna Fotyga
SEDE-alivaliokunnan puheenjohtaja