Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next SEDE meetings

will take place on Wednesday, 24 September 2014, 9:00-12:30 and 15:00-18:30 and on Monday, 13 October 2014, 15:00-18:30 in Brussels.
 
The meeting on 1st October 2014 is cancelled.
 

   
 
Kohokohdat
Kaikki ilmoitukset  
Iraq/Syria and beyond: International security threat by ISIS

The Subcommittee jointly with the Committee on Foreign Affairs will debate the security threat by ISIS in Iraq, Syria and beyond with Gilles de Kerchove, EU Counter-Terrorism Coordinator, John O'Rourke, Head of Division, "Arabian Peninsula, Iran and Iraq", EEAS and Florence Gaub, Senior Analyst, EU Institute for Security Studies.
 
When: 24 September 2014, 15:00-17:00      Where: room Paul-Henri Spaak 4B001

 
Lisätietoa
 
The future of territorial defence in Europe

The Subcommittee will debate the future of territorial defence in Europe in context of the current security situation with Timo S. Koster, Director Defence Policy and Capabilities Directorate, NATO, Petros Mavromichalis, Head of Division "EU Situation Room", EEAS and Jo Coelmont, Senior Associate Fellow, Egmont Institute.
 
When: 24 September 2014, 10:30-12:30   Where: room Paul-Henri Spaak 4B001

 
Lisätietoa
 
Exchange of views with the Chairman of the EU Military Committee

The Subcommittee will exchange views with General Patrick de Rousiers, Chairman of the EU Military Committee, on the development of the CSDP and on EU military operations.
 
When: 24 September 2014, 9:00-10:30         Where: room Paul-Henri Spaak 4B001

 
Lisätietoa
 
Ukraine - what challenges for CSDP and NATO?

On 11 September 2014 the Subcommittee debated the security situation in Ukraine and the challenges this new European security context poses for CSDP and NATO with Maciej Popowski, Deputy Secretary General, EEAS and James Appathurai, Deputy Assistant Secretary General for Political Affairs and Security Policy, NATO.
 
 

 
Lisätietoa
 
 
Esittely ja toimivaltuudet
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien ensimmäisessä kohdassa:

"Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) sekä yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP); valiokuntaa avustaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta."
 
Seuraavat lähetykset
 
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tapahtumat Euroopan välittömässä läheisyydessä ja kauempana uhkaavat yhä vakavammin Euroopan rauhaa ja turvallisuutta. Näitä ei koskaan pidä pitää itsestään selvyyksinä. Euroopan unionista tehty sopimus tarjoaa oikeusperustan sille, että jäsenvaltiot voivat ryhtyä toimiin torjuakseen tällaisia uhkia unionin naapurustossa.
 
Sen jälkeen, kun yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP) perustettiin vuonna 1999, EU on toteuttanut 30 siviili- ja sotilasoperaatiota ja edistänyt näin omalta osaltaan vakautta ja rauhan säilymistä Balkanilla, Etelä-Kaukasuksella, Afrikassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2013 EU:n johtajat sopivat etenemissuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on antaa YTPP:lle tehokkaampia valmiuksia ja uutta pontta, ja siinä korostettiin unionin tärkeää suhdetta Natoon.
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta (SEDE) on vakiinnuttanut paikkansa keskeisenä keskustelufoorumina, joka antaa mahdollisuuden tarkastella YTPP:n kehitystä institutionaaliselta sekä valmiuksien ja operaatioiden kannalta. SEDE-alivaliokunnalla on keskeinen tehtävä, sillä se huolehtii siitä, että YTPP:n päätöksentekijät saadaan vastuuseen päätöksistään. Lisäksi se auttaa unionin kansalaisia ymmärtämään paremmin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.
 
Kahdeksannella vaalikaudella SEDE-alivaliokunta jatkaa YTPP:n valvontaa ja varmistaa, että YTPP vastaa nopeasti ja tehokkaasti uusiin ja olemassa oleviin haasteisiin, jotka koskevat unionin ja sen kansalaisten turvallisuutta.
 
Anna Fotyga
SEDE-alivaliokunnan puheenjohtaja