Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
The next SEDE meeting

will take place on Wednesday, 21 January 2015, 9:00-12:30 and 15:00-18:30 in Brussels.
 
The meeting will be webstreamed and you can watch it live here and in the archives here.
 
The meetings of the Subcommittee on Security and Defence are open to the public. However, for security reasons, participants must obtain an access pass in advance. Requests for access passes must be sent at the latest 3 working days prior to the meeting to sede-secretariat@ep.europa.eu
 
 
 

   
 
Kohokohdat
Kaikki ilmoitukset  
Building European military capabilities

On 3 December, the Subcommittee exchanged views with General Jean-Paul Paloméros, Supreme Allied Commander Transformation, NATO and Claude-France Arnould, Chief Executive, European Defence Agency, on military capability development in Europe, after the Wales NATO Summit and before the 2015 European Council.
 
 

   
Financial rules applicable to the Union budget

On 3 December, the Subcommittee considered the draft opinion on Financial rules applicable to the general budget of the Union, by Rapporteur Christian Ehler (EPP). The committee responsible is BUDG (Rapporteur: Ingeborg Gräßle, EPP).
 
 

   
Security situation in the South Caucasus

On 3 December, the Subcommittee debated the security situation in the South Caucasus after the signature of the "strategic partnership" between the Russian Federation and Georgia's breakaway region of Abkhazia with H.E. Natalie Sabanadze, Ambassador of Georgia to the EU.
 
 

   
Briefings on Defence Council and CSDP Civilian Missions

On 3 December, the Subcommittee discussed the state of play of the EU's civilian missions with Kenneth Deane, Director, Civilian Planning and Conduct Capability, EEAS. It was also debriefed on the results of the Foreign Affairs Council (Defence) held on 18 November, by Maciej Popowski, Deputy Secretary General, EEAS.
 

   
 
Esittely ja toimivaltuudet
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta on ulkoasiainvaliokunnan alivaliokunta. Sen toimivalta kuvataan ulkoasiainvaliokunnan tehtävien ensimmäisessä kohdassa:

"Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat: yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) sekä yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP); valiokuntaa avustaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta."
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tapahtumat Euroopan välittömässä läheisyydessä ja kauempana uhkaavat yhä vakavammin Euroopan rauhaa ja turvallisuutta. Näitä ei koskaan pidä pitää itsestään selvyyksinä. Euroopan unionista tehty sopimus tarjoaa oikeusperustan sille, että jäsenvaltiot voivat ryhtyä toimiin torjuakseen tällaisia uhkia unionin naapurustossa.
 
Sen jälkeen, kun yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka (YTPP) perustettiin vuonna 1999, EU on toteuttanut 30 siviili- ja sotilasoperaatiota ja edistänyt näin omalta osaltaan vakautta ja rauhan säilymistä Balkanilla, Etelä-Kaukasuksella, Afrikassa ja Lähi-idässä. Vuonna 2013 EU:n johtajat sopivat etenemissuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on antaa YTPP:lle tehokkaampia valmiuksia ja uutta pontta, ja siinä korostettiin unionin tärkeää suhdetta Natoon.
 
Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunta (SEDE) on vakiinnuttanut paikkansa keskeisenä keskustelufoorumina, joka antaa mahdollisuuden tarkastella YTPP:n kehitystä institutionaaliselta sekä valmiuksien ja operaatioiden kannalta. SEDE-alivaliokunnalla on keskeinen tehtävä, sillä se huolehtii siitä, että YTPP:n päätöksentekijät saadaan vastuuseen päätöksistään. Lisäksi se auttaa unionin kansalaisia ymmärtämään paremmin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.
 
Kahdeksannella vaalikaudella SEDE-alivaliokunta jatkaa YTPP:n valvontaa ja varmistaa, että YTPP vastaa nopeasti ja tehokkaasti uusiin ja olemassa oleviin haasteisiin, jotka koskevat unionin ja sen kansalaisten turvallisuutta.
 
Anna Fotyga
SEDE-alivaliokunnan puheenjohtaja