Etusivu

 
Tuoreimmat uutiset
 
Next TRAN meeting

  • The next TRAN Committee meeting will take place on Monday 7 July from 15.00 p.m. in Brussels.
    
  • Latest studies requested by the committee:  

   
 
Kohokohdat
 
Vote on Noise restrictions at EU airports

The key message of this legislative report is that a balance is needed between economic and health aspects of noise management at EU airports. It emphasises the role of local authorities in adopting noise mitigating measures.
 
The draft recommendation for second reading was adopted in the TRAN meeting on 10.04.14.

   
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
Katso kaikki  
TRAN 10-04-2014 - 10:16  

Noise-related operating restrictions at EU airports would continue to be set by regional and national authorities, but people living nearby should be better informed and noise-related health problems should be given more consideration, thanks to a deal between Parliament and the Council of Ministers endorsed by the Transport and Tourism Committee on Thursday. Parliament as a whole will now vote on the deal at the April plenary session.

TRAN 20-03-2014 - 11:17  

To boost the take-up of alternative fuels in transport, EU countries will have to ensure that enough refuelling and recharging stations are available to enable cars, trucks and ships using alternative fuels, such as natural gas and electricity, to move freely on EU roads and waterways, under an informal agreement reached by Council and Parliament negotiators on Thursday.

TRAN 18-03-2014 - 10:18  

Draft truck design rule changes, to allow designers to make it easier for drivers to see pedestrians and cyclists and improve bodywork streamlining to cut pollutant emissions, were backed by Transport Committee MEPs on Tuesday. The rules would allow designs to exceed current maximum length and weight limits in order to improve performance in these areas.

Esittely ja toimivaltuudet
 
Valiokunnan toimivaltaan kuuluvat seuraavat asiat:
 
1.    yhteisen rautatie-, maantie-, sisävesi-, meri- ja lentoliikennepolitiikan kehittäminen, erityisesti
 
a)    liikenteeseen Euroopan unionissa sovellettavat yhteiset säännöt,
b)    Euroopan laajuisten verkkojen perustaminen ja kehittäminen liikenteen infrastruktuurien alalla,
c)    liikennepalvelujen tarjoaminen ja suhteet kolmansiin maihin liikenneasioissa,
d)    liikenneturvallisuus,
e)    suhteet kansainvälisiin liikennejärjestöihin;
 
2.    postipalvelut;
 
3.    matkailu.
 
Päivän lähetykset
 
Tänään ei lähetyksiä  
Multimediakirjasto
 
Tervetulotoivotus
 
 

Tervetuloa liikenne- ja matkailuvaliokunnan verkkosivustolle. Täältä löydätte tietoa valiokunnastamme, sen jäsenistä ja tekemästämme työstä. Minulla on kunnia olla puheenjohtajana yhdessä Euroopan parlamentin tärkeimmistä ja kiireisimmistä valiokunnista.
 
Valiokuntamme on lakiasäätävä valiokunta yhteispäätösmenettelyssä ja sillä on monen vuoden kokemus työskentelystä jäsenvaltioiden kanssa tasaveroisena kumppanina liikennelainsäädännässä, matkailupolitiikassa ja postipalveluja koskevissa politiikoissa.
 
Liikenne on olennainen osa jokapäiväistä elämää. Se on tärkeää teollisuuden ja kaupan tavaroiden ja palvelujen toimitusten kannalta, mutta myös kuljetettaessa ihmisiä kodista töihin, kouluun tai hyvin ansaitulle lomalle. Ilman liikennettä yhteiskunta pysähtyisi, kauppa romahtaisi ja meillä ei olisi näitä elintärkeitä yhteyksiä. Tarvitsemme liikennettä joka päivä. Valiokuntani on jo kauan tiedostanut nämä tosiasiat, ja olemme työskennelleet sen varmistamiseksi, että ymmärtäisimme Euroopan unionissa liikenteen täyden potentiaalin, ei ainoastaan taloudellisen ja yhteiskunnallisen kestävän kehityksen kannalta vaan myös ympäristön kestävän kehityksen kannalta, mikä on aivan yhtä tärkeää.
 
Uskomme, että liikenne missä tahansa muodossa tuo lisäarvoa yhteiskunnalle ja että jokaisella olisi oltava oikeus siihen.
 
Brian Simpson