Dréacht-tuairimí


Is é is dréacht-tuairim ann, doiciméad a ullmhaíonn Feisire atá ceaptha ina rapóirtéir don tuairim, agus a chuirtear ar aghaidh ansin chuig an gcoiste a thugann tuairim i dtaobh leasú a d’fhéadfaí a dhéanamh agus chun é a chur chun vóta.
I gcás tuarascálacha reachtacha, bíonn dréacht-tuairimí i bhfoirm leasuithe ar an togra reachtach ón gCoimisiún, agus – i gcás inarb iomchuí – bíonn réasúnuithe gearra ag gabháil leo. I gcás tuarascálacha neamhreachtacha, bíonn dréacht-tuairimí i bhfoirm moltaí a chuirtear ar aghaidh, má ghlactar iad, chuig an gcoiste atá freagrach as tuarascáil a dhréachtú a bhfuil na moltaí le háireamh inti. Taispeántar ar an leathanach seo na dréacht-tuairimí sula ndéantar vótáil orthu ag an gcoiste a thugann tuairim.
Bain úsáid as an bhfeidhm chuardaigh do na dréacht-tuairimí go léir a bhfuil fáil orthu.

Tá cuid de na doiciméid seo nach bhfuil ar fáil i do theanga, mar sin rinneadh leagan i dteanga eile a mholadh go huathoibríoch. Taispeáintear iad sin le deilbhín a léiríonn an leagan sa teanga mholta (e.g.: ).

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the European Union for the financial year 2018, Section III – Commission and executive agencies

08-11-2019 TRAN_PA(2019)643066 PE643.066v01-00
TRAN

Cláudia MONTEIRO DE AGUIAR

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the Shift2Rail Joint Undertaking for the financial year 2018

06-11-2019 TRAN_PA(2019)643062 PE643.062v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the European Maritime Safety Agency (EMSA) for the financial year 2018

06-11-2019 TRAN_PA(2019)643064 PE643.064v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the European Union Agency For Railways for the financial year 2018

05-11-2019 TRAN_PA(2019)642920 PE642.920v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the SESAR Joint Undertaking for the financial year 2018

05-11-2019 TRAN_PA(2019)642922 PE642.922v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the Clean Sky 2 Joint Undertaking for the financial year 2018

05-11-2019 TRAN_PA(2019)642924 PE642.924v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on discharge in respect of the implementation of the budget of the European Aviation Safety Agency for the financial year 2018

05-11-2019 TRAN_PA(2019)642926 PE642.926v01-00
TRAN

Maria GRAPINI

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 12-12-2019

  DRAFT OPINION on the draft general budget of the European Union for the financial year 2020

26-07-2019 TRAN_PA(2019)639932 PE639.932v01-00
TRAN

Daniel FREUND

Sprioc-am chun leasuithe a chur síos : 09-09-2019