Kezdőlap

 
Legfrissebb hírek
 
Next DROI meeting

The next meeting of the Subcommittee on Human Rights will be held on Wednesday, 19 March 2014, from 09h00 to 12h30 and from 15h00 to 18h30 and on Thursday, 20 March from 09h00 to 12h30 in meeting room ASP 1G-3.
 
You can watch our meetings live online at the link below. Since there are limited possibilities for individuals to attend Subcommittee meetings visitors should register with the Secretariat by email five working days prior to the start of the meeting.
 
Representatives of NGOs as well as other organisations are requested to accede to the EU Transparency Register and follow the procedures therein for access to the European Parliament.
 
Subscribe to the DROI Newsletter
 

   
 
Amire érdemes odafigyelni…
 
Press Statement on recent visit to Qatar, Doha 24 March 2014

Joint statement of the European Parliament's Delegation for Relations with the Arab Peninsula and the Ad-hoc Delegation on the situation of migrant workers
The European Parliament’s standing Delegation for relations with the Arab Peninsula (DARP), and the Ad hoc delegation on the situation of migrant workers  conducted a visit to Qatar on 23-25 March 2014.
 
Please find below a link to the full statement.
 

 
További részletek
 
 
Bemutatás és hatáskörök
 
Az Emberi Jogi Albizottság a Külügyi Bizottság albizottsága. Hatáskörét a Külügyi Bizottság hatásköréről szóló ötödik bekezdés ismerteti:
 
  "harmadik országokban az emberi jogokat, a kisebbségek védelmét és a demokratikus értékek támogatását érintő ügyek. Ezzel összefüggésben a bizottságot emberi jogi albizottság segíti. A vonatkozó szabályok sérelme nélkül az egyéb bizottságok, illetve szervek ezen területen hatáskörrel rendelkező képviselőit, illetve tagjait hívják meg az albizottság ülésein való részvételre."
 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő az Emberi Jogi Albizottság honlapján
 
 

Köszöntöm az Európai Parlament 2004-ben újraszervezett, és azóta az emberi jogok egész világon való védelme tekintetében jelentős európai fórummá váló Emberi Jogi Albizottságának honlapján.
 
Az albizottság – melyet röviden „DROI”-nak hívnak – különféle emberi jogi kérdésekben rendez meghallgatásokat és vitákat. A vitákat követően jelentéseket és állásfoglalásokat fogadunk el, ekképpen hozzájárulva a nemzetközi vitához olyan kérdésekben, mint például a halálbüntetés, a kínzás vagy a büntetlenség elleni küzdelem.  Emellett a lehető leggyorsabban igyekszünk reagálni az emberi jogok szerte a világon bekövetkező megsértéseire, azáltal, hogy hangot adunk az ilyen sérelmek által leginkább érintetteknek.
 
Az albizottság készíti el az éves emberi jogi jelentést is, amely felméri az emberi jogok helyzetét a világban. Tevékenységeink egy másik fénypontja a Szaharov-díj a gondolatszabadságért, mely minden év decemberében kerül odaítélésre az emberi jogok és az alapvető szabadságok tiszteletben tartásáért küzdő személyek vagy szervezetek részére. 2013-ban ünnepeljük a díj 25 éves évfordulóját.
 
Honlapunkon lehetősége van üléseink online követésére és az összes dokumentum letöltésére. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a nyilvánosság hozzáférhessen munkánkhoz, mivel nagyra értékeljük az emberi jogok védelmezőitől, az állampolgároktól és a nem kormányzati szervezetektől kapott visszajelzéseket és friss információkat.