Kezdőlap

 
Legfrissebb sajtóközlemények
Összes felvétel  
INTA 31-03-2014 - 17:25  

MEPs will debate investor-to-state dispute settlement (ISDS) rules in EU trade and investment agreements at a workshop on Tuesday, 1 April, 9-11h. These rules, allowing investors to sue foreign governments, are a key issue for the proposed trade and investment deal (TTIP) with the US. The EU Commission launched a public consultation last Thursday, following the suspension of the investment chapter in the on-going TTIP talks.

INTA 20-03-2014 - 11:06  

About 98% of the customs duties that Ukrainian goods exporters pay at EU borders would be removed by a proposal backed by the European Parliament’s International Trade Committee on Thursday. This unilateral measure would boost Ukraine’s struggling economy by saving its manufacturers and exporters €487 million a year.

Bemutatás és hatáskörök
 
A bizottság hatásköre a következőkre terjed ki:
 
az Unió közös kereskedelempolitikájának és külső gazdasági kapcsolatainak létrehozásával és végrehajtásával kapcsolatos ügyek, különösen:
 
1.    a harmadik országokkal és regionális szervezetekkel való pénzügyi, gazdasági és kereskedelmi kapcsolattartás,
2.    a nemzetközi jog által szabályozott területekre vonatkozó műszaki harmonizációs és szabványosítási intézkedések,
3.    kapcsolatok az illetékes nemzetközi szervezetekkel, valamint az Unión kívül a regionális gazdasági és kereskedelmi integrációt támogató szervezetekkel,
4.    a Kereskedelmi Világszervezettel (WTO) való kapcsolattartás, beleértve annak parlamenti közgyűlését.
 
A bizottság kapcsolatot tart fenn a harmadik országokkal fennálló kapcsolatok gazdasági és kereskedelmi vonatkozásaiért felelős parlamentközi és eseti küldöttségekkel.
 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő
 
 

Tisztelt Látogató!
 
Köszöntjük a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (INTA) honlapján!
Itt megtalálja a bizottság napirendjeit és munkadokumentumait. A honlapon ezeken kívül hozzáférhetők még az INTA hírlevelei is, amelyek a folyamatban lévő jelentéseket, az aktuális meghallgatásokat stb. is tartalmazzák.
 
Az Európai Parlamentnek a Lisszaboni Szerződés alkalmazása óta döntő szerepe van az Unió kereskedelmi politikájának meghatározásában, amely olyan kérdésekre tér ki, mint az áruk, szolgáltatások nemzetközi kereskedelme, a szellemi tulajdonjogok kereskedelmi aspektusai, valamint a közvetlen külföldi befektetések. A kereskedelmi jogszabályokat és a nemzetközi kereskedelmi megállapodásokat csak az európai polgárokat képviselő Európai Parlament egyetértésével lehet végrehajtani.
 
Bízom benne, hogy e honlap hatékonyan fogja segíteni a kutatásokat, és az európai polgárok számára lehetővé teszi, hogy jobban megértsék az INTA munkáját és tevékenységeit, valamint általában véve az Unió kereskedelmi politikáját.
 
Köszönjük, hogy meglátogatta honlapunkat. Amennyiben további kérdései lennének a bizottság munkájával kapcsolatban, kérjük, forduljon a titkársághoz.