Kezdőlap

 
Legfrissebb hírek
 
Next TRAN meeting

  • The next TRAN Committee meeting will take place on Monday 7 July from 15.00 p.m. in Brussels.
    
  • Latest studies requested by the committee:  

   
 
Amire érdemes odafigyelni…
 
Activity Report 2009-2014

TRAN Committee is pleased to present the Activity report of the 7th legislature.

 
További részletek
 
 
Legfrissebb sajtóközlemények
Összes felvétel  
TRAN 10-04-2014 - 10:16  

Noise-related operating restrictions at EU airports would continue to be set by regional and national authorities, but people living nearby should be better informed and noise-related health problems should be given more consideration, thanks to a deal between Parliament and the Council of Ministers endorsed by the Transport and Tourism Committee on Thursday. Parliament as a whole will now vote on the deal at the April plenary session.

Bemutatás és hatáskörök
 
A bizottság hatásköre a következőkre terjed ki:
 
1.    a vasúti, közúti, belvízi, tengeri és légi közlekedésre vonatkozó közös politika kidolgozásával kapcsolatos ügyek, különösen:
 
(a)    az Európai Unión belül a közlekedésre alkalmazandó közös szabályok,
(b)    transzeurópai hálózatok létrehozása és fejlesztése a közlekedési infrastruktúra ágazatban
(c)    közlekedési szolgáltatások és a közlekedés területén harmadik országokkal való kapcsolattartás,
(d)    közlekedésbiztonság,
(e)    nemzetközi közlekedési szervekkel és szervezetekkel való kapcsolattartás,
 
2.    a postai szolgáltatások,
 
3.    az idegenforgalom.
 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő
 
 

Köszöntjük a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság honlapján! A honlapon tájékozódhat a bizottságunkról, annak tagjairól és a bizottságban folyó munkáról. Engem ért az a megtiszteltetés, hogy betölthetem az Európai Parlament egyik legtöbb munkát adó és legfontosabb bizottságának elnöki tisztségét.
 
Bizottságunk az együttdöntési eljárás keretén belül jogszabályalkotói hatáskörrel bír, és sokéves tapasztalattal rendelkezik a tagállamokkal történő együttműködés területén, egyenlő félként szerepet játszva mind a közlekedésre vonatkozó jogszabályok kidolgozásában, mind az idegenforgalmi és postai szolgáltatásokra vonatkozó rendelkezések meghozatalában.
 
A közlekedés életünk mindennapjainak része. Nemcsak azért fontos, mert azon keresztül valósul meg az áruk és szolgáltatások áramlása a kereskedelemben és az iparban, hanem mert segít az embereknek eljutni az otthontól a munkahelyre, az iskolába vagy a jól megérdemelt nyaralás színhelyére. Közlekedés nélkül a társadalom leáll, a kereskedelem összeomlik, és elveszítjük a mindannyiunk számára létfontosságú összeköttetéseket. A hétköznapok során mindenki rászorul a közlekedésre. Az általam vezetett bizottság már régen felismerte ezeket a tényeket, és annak biztosításán dolgozik, hogy az Európai Unión belül teljes mértékben ki tudjuk aknázni a közlekedésben rejlő lehetőségeket, mégpedig nemcsak a gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, hanem az ugyanakkora jelentőségű környezetvédelmi fenntarthatóság érdekében is.
 
Meggyőződésünk, hogy bármilyen formában valósuljon is meg, a közlekedés értéket teremt a társadalom számára, és mindenki számára elérhető kell, hogy legyen.
 
Brian Simpson