Kezdőlap

 
Legfrissebb hírek
 
Next TRAN meeting

  • The next TRAN Committee meeting will take place on Monday 7 July from 15.00 p.m. in Brussels.
    
  • Latest studies requested by the committee:  

   
 
Amire érdemes odafigyelni…
 
Activity Report 2009-2014

TRAN Committee is pleased to present the Activity report of the 7th legislature.

 
További részletek
 
 
Legfrissebb sajtóközlemények
Összes felvétel  
TRAN 10-04-2014 - 10:16  

Noise-related operating restrictions at EU airports would continue to be set by regional and national authorities, but people living nearby should be better informed and noise-related health problems should be given more consideration, thanks to a deal between Parliament and the Council of Ministers endorsed by the Transport and Tourism Committee on Thursday. Parliament as a whole will now vote on the deal at the April plenary session.

TRAN 20-03-2014 - 11:17  

To boost the take-up of alternative fuels in transport, EU countries will have to ensure that enough refuelling and recharging stations are available to enable cars, trucks and ships using alternative fuels, such as natural gas and electricity, to move freely on EU roads and waterways, under an informal agreement reached by Council and Parliament negotiators on Thursday.

TRAN 18-03-2014 - 10:18  

Draft truck design rule changes, to allow designers to make it easier for drivers to see pedestrians and cyclists and improve bodywork streamlining to cut pollutant emissions, were backed by Transport Committee MEPs on Tuesday. The rules would allow designs to exceed current maximum length and weight limits in order to improve performance in these areas.

Bemutatás és hatáskörök
 
A bizottság hatásköre a következőkre terjed ki:
 
1.    a vasúti, közúti, belvízi, tengeri és légi közlekedésre vonatkozó közös politika kidolgozásával kapcsolatos ügyek, különösen:
 
(a)    az Európai Unión belül a közlekedésre alkalmazandó közös szabályok,
(b)    transzeurópai hálózatok létrehozása és fejlesztése a közlekedési infrastruktúra ágazatban
(c)    közlekedési szolgáltatások és a közlekedés területén harmadik országokkal való kapcsolattartás,
(d)    közlekedésbiztonság,
(e)    nemzetközi közlekedési szervekkel és szervezetekkel való kapcsolattartás,
 
2.    a postai szolgáltatások,
 
3.    az idegenforgalom.
 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő
 
 

Köszöntjük a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság honlapján! A honlapon tájékozódhat a bizottságunkról, annak tagjairól és a bizottságban folyó munkáról. Engem ért az a megtiszteltetés, hogy betölthetem az Európai Parlament egyik legtöbb munkát adó és legfontosabb bizottságának elnöki tisztségét.
 
Bizottságunk az együttdöntési eljárás keretén belül jogszabályalkotói hatáskörrel bír, és sokéves tapasztalattal rendelkezik a tagállamokkal történő együttműködés területén, egyenlő félként szerepet játszva mind a közlekedésre vonatkozó jogszabályok kidolgozásában, mind az idegenforgalmi és postai szolgáltatásokra vonatkozó rendelkezések meghozatalában.
 
A közlekedés életünk mindennapjainak része. Nemcsak azért fontos, mert azon keresztül valósul meg az áruk és szolgáltatások áramlása a kereskedelemben és az iparban, hanem mert segít az embereknek eljutni az otthontól a munkahelyre, az iskolába vagy a jól megérdemelt nyaralás színhelyére. Közlekedés nélkül a társadalom leáll, a kereskedelem összeomlik, és elveszítjük a mindannyiunk számára létfontosságú összeköttetéseket. A hétköznapok során mindenki rászorul a közlekedésre. Az általam vezetett bizottság már régen felismerte ezeket a tényeket, és annak biztosításán dolgozik, hogy az Európai Unión belül teljes mértékben ki tudjuk aknázni a közlekedésben rejlő lehetőségeket, mégpedig nemcsak a gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, hanem az ugyanakkora jelentőségű környezetvédelmi fenntarthatóság érdekében is.
 
Meggyőződésünk, hogy bármilyen formában valósuljon is meg, a közlekedés értéket teremt a társadalom számára, és mindenki számára elérhető kell, hogy legyen.
 
Brian Simpson