Jelentések

A jelentéstervezetet először ismertetik a bizottsággal, majd a képviselők adott határidőig módosításokat javasolhatnak. A módosításokat ezután megvitatják a bizottsági ülésen és szavaznak róluk. A módosítást és a végső szavazást követően a jelentéstervezetből jelentés lesz, amelyet a plenáris ülés elé terjesztenek. Ezen az oldalon a bizottságok által véglegesített jelentések találhatók.
Az összes rendelkezésre álló jelentés elérhető a keresés funkció használatával.

Mode d'affichage des résultats
 

Dokumentumok :

  • PDFicon 
  • WORDicon 

JELENTÉS a politikák fejlesztési célú koherenciájáról szóló 2013. évi uniós jelentésről

... dátum szerint :06-03-2014

Hivatkozás :

A7-0161/2014 PE 526.331v03-00
DEVE

Charles GOERENS

A témához kapcsolódó dokumentumok DEVE/7/12444

Dokumentumok :

  • PDFicon 
  • WORDicon 

JELENTÉS az egyrészről az Európai Unió, másrészről Grönland és a Dán Királyság közötti kapcsolatokról szóló tanácsi határozattervezetről

... dátum szerint :27-01-2014

Hivatkozás :

A7-0054/2014 PE 519.492v02-00
DEVE

Ricardo CORTÉS LASTRA

A témához kapcsolódó dokumentumok DEVE/7/08231

MÓDOSÍTÁSOK

Dokumentumok :

  • PDFicon 
  • WORDicon 

JELENTÉS a Bizottságnak szóló ajánlásokkal az uniós fejlesztési segélyt adományozók koordinációjáról

... dátum szerint :15-11-2013

Hivatkozás :

A7-0393/2013 PE 516.838v02-00
DEVE

Gay MITCHELL

A témához kapcsolódó dokumentumok DEVE/7/12436

Dokumentumok :

  • PDFicon 
  • WORDicon 

JELENTÉS a fejlesztés 2015-ös európai évéről szóló európai parlamenti és tanácsi határozatra irányuló javaslatról

... dátum szerint :14-11-2013

Hivatkozás :

A7-0384/2013 PE 516.776v02-00
DEVE

Charles GOERENS

A témához kapcsolódó dokumentumok DEVE/7/13482

MÓDOSÍTÁSOK
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő
 
 

Üdvözlöm! A nevem Eva Joly. Az Európai Parlamentben a zöldeket képviselem. Franciaországból származom és a Fejlesztési Bizottság elnöke vagyok.
Világszerte több mint egymilliárd ember él mélyszegénységben, de még ennél is többet sújt az éhezés, a betegségek vagy a megfelelő egészségügyi ellátás és oktatás hiánya. A szegény országokban élők egyre nagyobb hányada szembesül az éghajlatváltozás pusztító következményeivel.
Az európai polgárok szilárd meggyőződése, hogy az EU kötelessége megszüntetni a szegénységet és a szenvedést ezen a világon, ahol mindenkinek jutna elegendő mindenből, ha a javak igazságosan kerülnének elosztásra. Az európaiak többsége – akárcsak jómagam – büszke arra, hogy Európa mindenkinél több fejlesztési támogatást nyújt: évente több milliárd eurót.
Feladatom – a Fejlesztési Bizottság többi tagjához hasonlóan –, hogy megbizonyosodjak arról, hogy az EU mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen a rászorulókon, és biztosítsa, hogy a pénzünket felelősségteljesen használják fel a világ távoli részein.
Hogy mivel is foglalkozunk a gyakorlatban? Részt veszünk a költségvetés kidolgozásában. Szigorúan szemmel tartjuk az Európai Bizottságot, valamint mindazokat, akik az európai fejlesztési stratégiák és a humanitárius segélyek fölött ellenőrzéssel rendelkeznek. Az EU tagállamaival együttműködésben pedig kialakítjuk a fejlesztési tevékenységek keretét biztosító jogszabályokat.
Gyakran tanácskozunk a világ különböző tájairól származó politikusokkal és szakemberekkel az aktuális helyzetről és a szükséges intézkedésekről. Amikor tehetjük, a helyszínen személyesen is meggyőződünk a valóságról, például Gáza, Haiti vagy Nepál esetében.
Oldalunkon minderről részletesen tájékozódhat.