Hírlevél

Hírlevél

 
committees.publication.wai.showresult
 

2014

2013

2012

2011

 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő az Emberi Jogi Albizottság honlapján
 
 

Köszöntöm az Európai Parlament 2004-ben újraszervezett, és azóta az emberi jogok egész világon való védelme tekintetében jelentős európai fórummá váló Emberi Jogi Albizottságának honlapján.
 
Az albizottság – melyet röviden „DROI”-nak hívnak – különféle emberi jogi kérdésekben rendez meghallgatásokat és vitákat. A vitákat követően jelentéseket és állásfoglalásokat fogadunk el, ekképpen hozzájárulva a nemzetközi vitához olyan kérdésekben, mint például a halálbüntetés, a kínzás vagy a büntetlenség elleni küzdelem.  Emellett a lehető leggyorsabban igyekszünk reagálni az emberi jogok szerte a világon bekövetkező megsértéseire, azáltal, hogy hangot adunk az ilyen sérelmek által leginkább érintetteknek.
 
Az albizottság készíti el az éves emberi jogi jelentést is, amely felméri az emberi jogok helyzetét a világban. Tevékenységeink egy másik fénypontja a Szaharov-díj a gondolatszabadságért, mely minden év decemberében kerül odaítélésre az emberi jogok és az alapvető szabadságok tiszteletben tartásáért küzdő személyek vagy szervezetek részére. 2013-ban ünnepeljük a díj 25 éves évfordulóját.
 
Honlapunkon lehetősége van üléseink online követésére és az összes dokumentum letöltésére. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a nyilvánosság hozzáférhessen munkánkhoz, mivel nagyra értékeljük az emberi jogok védelmezőitől, az állampolgároktól és a nem kormányzati szervezetektől kapott visszajelzéseket és friss információkat.