Legfrissebb hírek

Next PECH committee meetings

13-09-2019 - 10:04
Colours of the EP 2014 activity calendars

Hasznos dokumentumok

Mai közvetítések

Ma nincs közvetítés

Multimédia könyvtár

04-09-2019 - 14:34
PECH Ülés
04-09-2019 - 09:59
PECH Ülés
23-07-2019 - 14:33
PECH Ülés

Köszöntő

Chris DAVIES

A közös halászati politika (KHP) célja a halászati tevékenység fenntarthatóságának szavatolása a halállományok olyan szinten tartásának köszönhetően, amely a part menti közösségek számára nyereséges halászati ipart és gazdaságot biztosít. Egyes tengereken jó eredmények születtek, de másutt, különösen a Földközi-tengeren a helyzet továbbra is aggodalomra ad okot.

Ebben a parlamenti ciklusban biztosítani kell, hogy a közös halászati politika elveit szakpolitikai eszközök, például az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és a halászat ellenőrzéséről szóló rendeletek érvényre juttassák és megfelelően támogassák. Meg kell erősítenünk a jogellenes, be nem jelentett és szabályozatlan halászat felszámolására irányuló erőfeszítéseket, és biztosítanunk kell, hogy a fenntarthatóság elve álljon az EU harmadik országokkal kötött halászati partnerségei középpontjában.

Az uniós polgároknak joguk van ahhoz, hogy tájékoztatást kapjanak a döntéshozatali folyamatról. Remélem, hogy ez a honlap jó betekintést nyújt mindennapi tevékenységeinkbe.

Chris DAVIES

Hatáskör és feladatokElérhetőség

Hivatkozások