Kezdőlap

 
Legfrissebb hírek
 
Next meeting and additional information

The next Committee meeting will take place on:
 
  • Wednesday 21 January from 15.00 to 18.30 and
  • Thursday 22 January from 9.00 to 12.30 in room Altiero Spinelli (ASP) 5 E2
 
Additional information:
 
Briefings on commitments made at the hearing of KARMENU VELLA, Commissioner for Environment, Maritime and Fisheries, are now published.
 
 

   
 
Amire érdemes odafigyelni…
 
Hearing on the Fisheries in the outermost regions

The current economic and social crisis has some serious effects on the outermost regions of the EU, particularly in terms of competitiveness and employment. Urgent and appropriate actions should be taken in the next funding period and EMFF programming in order to meet the needs of economic growth and cope with the unemployment problem. On 4 December 2014 the Fisheries Committee listened to various presentations from scientific experts in the field in order to address these issues.

   
 
A bizottság hatásköre a következőkre terjed ki:
 
1.    a közös halászati politika működése és fejlesztése, valamint irányítása,
 
2.    a halászati erőforrások megőrzése, az ezen erőforrásokat kiaknázó halászat és flották igazgatása, a tengerkutatás és az alkalmazott halászati kutatás,
 
3.    a halászati és akvakultúra termékek piacának közös szervezése, valamint e termékek feldolgozása és értékesítése,
 
4.    a strukturális politika a halászat és akvakultúra ágazat területén, beleértve az ezen ágazatok támogatását célzó halászati orientációs pénzügyi eszközöket és alapokat,
 
5.    integrált tengerpolitika a halászati tevékenységek tekintetében,
 
6.    fenntartható halászati partnerségi megállapodások, regionális halászati szervezetek és a nemzetközi kötelezettségek végrehajtása a halászat területén.
 
 
Mai közvetítések
 
Ma nincs közvetítés  
Multimédia könyvtár
 
Köszöntő
 
 

Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót!
 
Honlapunkon különböző dokumentumokat és információkat találhat bizottságunk tevékenységével kapcsolatban. Megtekintheti például napirendjeinket és az üléseinkkel kapcsolatos egyéb dokumentumokat, a havonta „Trawler“ címmel megjelenő tájékoztató hírlevelünket, valamint a Halászati Bizottság nyilvános meghallgatásaira vonatkozó különböző információkat. Honlapunk kezdőlapján ezenkívül rendszeresen frissített beszámolókat olvashat tevékenységünk leglényegesebb elemeiről.
 
Bizottságunk munkájának középpontjában a 8. jogalkotási ciklusban természetesen a közös halászati politika reformjának nyomon követése áll. E reform kidolgozásában a Parlament az elmúlt hónapok során teljes körűen részt vett. A tengeri környezet, a halállományok, a halászok, a halászathoz kapcsolódó iparágak és a part menti közösségek hosszú távú fenntarthatóságának érdekében a halászati politikának össze kell hangolnia a különböző érdekeket. Ez az új, nagyra törő halászati politika számos olyan problémát és kihívást érint, amelyeket az európai intézmények mindenképpen kezelni akarnak.
 
A politikai döntéshozatalhoz csak pozitívan járulhat hozzá, ha annak  módjáról a polgárok megfelelő tájékoztatást kapnak. Meggyőződésem, hogy ez a honlap hasznos eszköznek bizonyul majd, és tisztább képet ad mindenkinek mindennapi munkánkról.
 
Alain Cadec
Elnök