Laatste nieuws

Latest Study

02-02-2016 - 15:00
Study on the "UK's Renegotiation of its Constitutional Relationship with the EU"

Niet te missen

Laatste persberichten

  •  

Dutch Presidency priorities discussed in committee

LIBE ENVI AFCO JURI EMPL ITRE REGI PECH AGRI 14-01-2016 - 15:59

The priorities of the incoming Dutch presidency of the EU Council are being outlined to parliamentary committees by Dutch ministers at a series of meetings this week. (Lees meer)

  •  

MEPs quiz Commission's chief negotiator on progress ahead of UK referendum

AFCO 14-01-2016 - 12:58

Are treaty changes needed to meet UK demands, will the four freedoms be safeguarded and could current talks release an avalanche of reform requests from other countries? These questions were put by members of Parliament's constitutional affairs committee to Jonathan Faull, head of the Commission's task force for strategic issues related to the UK referendum, in a debate on Thursday morning. (Lees meer)

Nuttige documenten

Uitzendingen vandaag

Geen uitzendingen vandaag

Mediatheek

14-01-2016 - 15:03
AFCO Vergadering
14-01-2016 - 10:06
AFCO Vergadering

Welkomstwoord

Ms Danuta Hübner

Welkom op de website van de Commissie constitutionele zaken.

In de zittingsperiode 2014-2019 zal aandacht worden besteed aan de institutionele aspecten die beslissend zijn voor de toekomst van de EU. De wijze waarop aan de nieuwe regelingen in van het Verdrag van Lissabon toepassing wordt gegeven zullen wij blijven evalueren, om deze evaluatie vervolgens te gebruiken als basis voor nieuwe ontwikkelingen. Aan de hand van de evaluatie van de maatregelen die na de crisis van 2008 zijn genomen zal ook worden bekeken of er een nieuwe verdragshervorming nodig is. Zulks met een tweeledig doel: enerzijds om de bepalingen van het "intergouvernementele Verdrag inzake stabiliteit, coördinatie en bestuur in de Economische en Monetaire Unie" in de EU-wetgeving te incorporeren, waarmee wellicht verdragswijzigingen gemoeid zullen zijn, en anderzijds om te voorzien in een democratische  legitimering voor het economisch bestuur van de eurozone. Een van de opgaven zal zijn te verhinderen dat een sterkere integratie van de eurozone  afbreuk doet aan de integriteit van de EU.

Meer details

Bevoegdheden en verantwoordelijkhedenContact

Links