Laatste nieuws

29-09-2016 - 14:01
picture latest news

Niet te missen

Laatste persberichten

  •  

Cleaner cars: Internal Market MEPs debate changes to type-approval rules

IMCO 29-09-2016 - 13:19

MEPs’ plans to tighten up EU car “type approval” rules, in the wake of the VW scandal, were discussed in the Internal Market Committee on Thursday. These include stricter supervision of tests done before a car can be placed on the market and more stringent obligations on EU member states to check that those already on the road meet all EU safety, environmental and production requirements. (Lees meer)

  •  

Slovak Presidency priorities discussed in committee

DEVE INTA AFET ECON JURI CULT ENVI IMCO ITRE REGI TRAN PECH AGRI 01-09-2016 - 12:26

The priorities of the Slovak Presidency of the EU Council of Ministers are being outlined to parliamentary committees by Slovak ministers at a series of meetings taking place in July, August and September. (Lees meer)

Nuttige documenten

Uitzendingen vandaag

Geen uitzendingen vandaag

Mediatheek

29-09-2016 - 09:11
IMCO Vergadering
26-09-2016 - 15:10
IMCO Vergadering

Welkomstwoord

Vicky Ford

De IMCO-commissie is belast met het toezicht op de EU-wet en -regelgeving op het gebied van het vrije verkeer van goederen en diensten, het vrije verkeer van beroepsuitoefenaars, het douanebeleid, standaardisering en de economische belangen van consumenten. De leden van de commissie zetten zich in voor het elimineren van handelsobstakels en het vereenvoudigen van de wetgeving ter vergroting van het concurrentievermogen in de interne markt, en zien tegelijkertijd toe op het beschermen van de consumentenbelangen in een groot aantal sectoren.

Meer details

Bevoegdheden en verantwoordelijkhedenContact

STOA

Evaluatie van wetenschappelijke en technische opties voor het Europees Parlement

Links