Laatste nieuws

14-07-2016 - 14:53
picture latest news

Niet te missen

Laatste persberichten

  •  

Controle op vuurwapens: EP verduidelijkt vergunningstelsel en waarborgen

IMCO 14-07-2016 - 11:57

EU-landen moeten strengere controles invoeren op alarmpistolen, om te voorkomen dat ze worden omgezet in echte wapens. Dit is opgenomen in amendementen op een ontwerp tot wijziging van de EU-vuurwapenrichtlijn. De door het EP goedgekeurde wijzigingen zorgen ervoor dat vuurwapens die zijn omgebouwd tot alarmpistolen blijven vallen onder de EU-regels voor de controle op vuurwapens. Hiermee wordende de mazen in de wet gedicht die aan het licht kwamen na de terreuraanslagen in Parijs van vorig jaar. (Lees meer)

  •  

Slovak Presidency priorities discussed in committee

DEVE INTA AFET ECON JURI CULT ENVI IMCO ITRE REGI TRAN PECH AGRI 13-07-2016 - 10:44

The priorities of the Slovak Presidency of the EU Council of Ministers are being outlined to parliamentary committees by Slovak ministers at a series of meetings, during this week and in September. (Lees meer)

Nuttige documenten

Uitzendingen vandaag

Geen uitzendingen vandaag

Mediatheek

14-07-2016 - 15:06
IMCO Vergadering
14-07-2016 - 10:39
IMCO Vergadering
14-07-2016 - 09:54
JURI IMCO Vergadering

Welkomstwoord

Vicky Ford

De IMCO-commissie is belast met het toezicht op de EU-wet en -regelgeving op het gebied van het vrije verkeer van goederen en diensten, het vrije verkeer van beroepsuitoefenaars, het douanebeleid, standaardisering en de economische belangen van consumenten. De leden van de commissie zetten zich in voor het elimineren van handelsobstakels en het vereenvoudigen van de wetgeving ter vergroting van het concurrentievermogen in de interne markt, en zien tegelijkertijd toe op het beschermen van de consumentenbelangen in een groot aantal sectoren.

Meer details

Bevoegdheden en verantwoordelijkhedenContact

STOA

Evaluatie van wetenschappelijke en technische opties voor het Europees Parlement

Links