Projekty opinii


W przypadku sprawozdań ustawodawczych opinie przedstawiane są w postaci poprawek do sprawozdania sporządzonego przez główną komisję, w stosownych przypadkach uzupełnionych zwięzłymi uzasadnieniami. W przypadku sprawozdań nieustawodawczych opinie mają postać propozycji zmian określonych części tekstu. Projekty opinii to opinie, których dana komisja nie poddała jeszcze pod głosowanie. Po przyjęciu przez komisję projekty opinii stają się opiniami, które przekazuje się następnie komisji odpowiedzialnej za opracowanie sprawozdania. Na tej stronie przedstawiono projekty opinii, których nie poddano jeszcze pod głosowanie.

Wszystkie udostępnione projekty opinii można znaleźć za pomocą wyszukiwarki.

PROJEKT OPINII w sprawie budżetu na 2016 r. – sekcja 3

11-06-2015 IMCO_PA(2015)554942 PE 554.942v01-00
IMCO

Ildikó GÁLL-PELCZ

Termin składania poprawek : 14-07-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/03131

PROJEKT OPINII w sprawie nowych wyzwań i strategii w zakresie propagowania turystyki w Europie

12-05-2015 IMCO_PA(2015)549324 PE 549.324v01-00
IMCO

Maria GRAPINI

Termin składania poprawek : 24-06-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/02359

PROJEKT OPINII w sprawie możliwego rozszerzenia ochrony oznaczeń geograficznych Unii Europejskiej na produkty nierolne

24-04-2015 IMCO_PA(2015)554925 PE 554.925v02-00
IMCO

Nicola DANTI

Termin składania poprawek : 13-05-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/02844

PROJEKT OPINII w sprawie mandatu do podjęcia rozmów trójstronnych dotyczących projektu budżetu na rok 2016

24-04-2015 IMCO_PA(2015)554943 PE 554.943v02-00
IMCO

Ildikó GÁLL-PELCZ

Termin składania poprawek : 12-05-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/03191

PROJEKT OPINII w sprawie wniosku dotyczącego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady zmieniającego rozporządzenia (WE) nr 715/2007 i (WE) nr 595/2009 w odniesieniu do zmniejszenia emisji zanieczyszczeń przez pojazdy drogowe

15-04-2015 IMCO_PA(2015)552114 PE 552.114v01-00
IMCO

Róża Gräfin von THUN UND HOHENSTEIN

Termin składania poprawek : 12-05-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/00363

PROJEKT OPINII w sprawie wniosku dotyczącego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie Europejskiego Funduszu na rzecz Inwestycji Strategicznych oraz zmieniającego rozporządzenie (UE) nr 1291/2013 i (UE) nr 1316/2013

06-03-2015 IMCO_PA(2015)551771 PE 551.771v01-00
IMCO

Pascal DURAND

Termin składania poprawek : 12-03-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/02803

PROJEKT OPINII w sprawie wniosku dotyczącego decyzji Parlamentu Europejskiego i Rady ustanawiającej program na rzecz rozwiązań interoperacyjnych dla europejskich administracji publicznych, przedsiębiorstw i obywateli (ISA2) – Interoperacyjność jako środek modernizacji sektora publicznego

03-03-2015 IMCO_PA(2015)539869 PE 539.869v01-00
IMCO

Liisa JAAKONSAARI

Termin składania poprawek : 31-03-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/00670

PROJEKT OPINII w sprawie wniosku dotyczącego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie wymogów dotyczących wartości granicznych emisji i homologacji typu w odniesieniu do silników spalinowych wewnętrznego spalania przeznaczonych do niedrogowych maszyn ruchomych

03-03-2015 IMCO_PA(2015)549464 PE 549.464v01-00
IMCO

Jiří POSPÍŠIL

Termin składania poprawek : 14-04-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/01934

PROJEKT OPINII w sprawie wpływu przemian zachodzących na europejskich rynkach wyposażenia obronnego na potencjał bezpieczeństwa i obrony w Europie

26-02-2015 IMCO_PA(2015)549296 PE 549.296v02-00
IMCO

Ildikó GÁLL-PELCZ

Termin składania poprawek : 31-03-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/02747

PROJEKT OPINII w sprawie zewnętrznego wpływu unijnej polityki handlowej i inwestycyjnej na inicjatywy publiczno-prywatne w krajach nienależących do UE

26-02-2015 IMCO_PA(2015)549366 PE 549.366v01-00
IMCO

Dita CHARANZOVÁ

Termin składania poprawek : 31-03-2015

Dokumenty zgrupowane w dossier IMCO/8/02862