Prima pagină

 
Ultimele comunicate de presă
Toate  
INTA 31-03-2014 - 17:25  

MEPs will debate investor-to-state dispute settlement (ISDS) rules in EU trade and investment agreements at a workshop on Tuesday, 1 April, 9-11h. These rules, allowing investors to sue foreign governments, are a key issue for the proposed trade and investment deal (TTIP) with the US. The EU Commission launched a public consultation last Thursday, following the suspension of the investment chapter in the on-going TTIP talks.

INTA 20-03-2014 - 11:06  

About 98% of the customs duties that Ukrainian goods exporters pay at EU borders would be removed by a proposal backed by the European Parliament’s International Trade Committee on Thursday. This unilateral measure would boost Ukraine’s struggling economy by saving its manufacturers and exporters €487 million a year.

Prezentare și competenţe
 
Această comisie este competentă în chestiuni privind:
 
definirea şi punerea în aplicare a politicii comerciale comune a Uniunii şi a relaţiilor sale economice externe, în special:
 
(1)    relaţiile financiare, economice şi comerciale cu ţări terţe şi cu organizaţii regionale;
(2)    măsurile de armonizare sau de standardizare tehnică în domeniile reglementate de instrumentele de drept internaţional;
(3)    relaţiile cu organizaţiile internaţionale pertinente şi cu organizaţiile de promovare a integrării economice şi comerciale regionale în afara graniţelor Uniunii;
(4)    relaţiile cu Organizaţia Mondială a Comerţului, inclusiv cu dimensiunea sa parlamentară.
 
Comisia asigură legătura cu delegaţiile interparlamentare şi ad hoc competente în ceea ce priveşte aspectele economice şi comerciale în relaţiile cu ţările terţe
 
Difuzările zilei
 
Nicio difuzare în această zi  
Mediatecă
 
Cuvinte de bun venit
 
 

Stimați vizitatori,
 
Bun venit pe site-ul internet al Comisiei pentru comerț internațional (INTA). Aici veți găsi ordinile de zi și documentele de lucru ale comisiei. Sunt de asemenea disponibile aici buletinele informative INTA, care cuprind detalii referitoare la rapoartele în lucru, audieri etc.
 
Odată cu punerea în aplicare a Tratatului de la Lisabona, PE are un rol decisiv de jucat în definirea politicii comerciale a Uniunii, printre domeniile abordate fiind comerțul internațional cu mărfuri și servicii și aspectele comerciale ale proprietății intelectuale, precum și investițiile străine directe. În prezent, actele legislative în domeniul comerțului și acordurile comerciale internaționale pot fi puse în aplicare numai cu acordul PE, care reprezintă cetățenii europeni.  
 
Îmi exprim speranța că acest site internet va fi un instrument eficient de cercetare și că el va permite cetățenilor europeni să dobândească o mai bună înțelegere a activității și procedurilor INTA, precum și a politicii comerciale a Uniunii în general. 
 
Vă mulțumim pentru vizita dumneavoastră. În cazul în care aveți alte întrebări referitoare la activitatea comisiei, vă rugăm să contactați secretariatul.