Prima pagină

 
Ultimele ştiri
 
The next SEDE meeting

will take place on 7 July 2014 (constituent meeting).
  
 
The meetings of the Subcommittee on Security and Defence are open to the public. However, for security reasons, participants must obtain an access pass in advance. Requests for access passes must be sent 5 working days before the start of the meeting to sede-secretariat@europarl.europa.eu
 
 

 
Mai multe informaţii
 
 
În prim-plan
 
Building maritime capacity in the Horn of Africa

On 1 April 2014 the Subcommittee exchanged views with Etienne de Poncins, Head of the EUCAP Nestor mission, and Gilles Janvier, acting EU Civilian Operations Commander, on regional maritime capacity building in the Horn of Africa.
 
 

 
Mai multe informaţii
 
Next steps in strengthening the European defence industry

On 1 April 2014 the Subcommittee debated the next steps in strengthening the European defence industry with Slawomir Tokarski, Head of Unit, Defence, Aeronautic and Maritime industries, DG Enterprise and Industry.
 
 

 
Mai multe informaţii
 
 
Prezentare și competenţe
 
Subcomisia pentru securitate şi apărare este o subcomisie a Comisiei pentru afaceri externe. Responsabilităţile acesteia sunt descrise la punctul (1) din mandatul Comisiei AFET:
 
„Această comisie este competentă în chestiuni privind: politica externă şi de securitate comună (PESC) şi politica europeană de securitate şi de apărare (PESA). În acest context, comisia este asistată de Subcomisia pentru securitate şi apărare.”
 
 
Difuzările zilei
 
Nicio difuzare în această zi  
Mediatecă
 
Cuvinte de bun venit
 
 

„Încă de la originile sale, în 1999, politica de securitate și apărare comună (PSAC) a permis Uniunii Europene să își dovedească capacitatea de a acționa eficace și cu folos pe plan mondial. Uniunea a îndeplinit mai bine de 20 de misiuni civile și militare, contribuind la stabilitatea și menținerea păcii în Balcani, Caucazul de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia.
 
Însă pentru a conferi legitimitate deplină unei politici europene, altfel spus, pentru ca aceasta să fie înțeleasă, acceptată și chiar cerută de cetățenii statelor membre, este necesar ca Parlamentul European să fie părtaș la decizii.
 
Din punctul meu de vedere, rolul subcomisiei „securitate și apărare” este exact acela de a examina evoluțiile PSAC pe plan instituțional, logistic și operațional și de a se asigura că chestiunile de securitate și apărare nu rămân limitate la dezbateri între experți, ci răspund, de asemenea, preocupărilor exprimate de cetățenii europeni.”
 
Arnaud Danjean