Prima pagină

 
Ultimele ştiri
 
Next meeting and additional information

The next Committee meeting will take place on:
 
  • Wednesday 3 December from 15.00 to 18.00 and
  • Thursday 4 December from 9.00 to 12.30 and 15.00 to 18.30, in room Paul-Henri Spaak PHS 4B001, Brussels
 
Additional information:
 
Briefings on commitments made at the hearing of KARMENU VELLA, Commissioner for Environment, Maritime and Fisheries, are now published.
 
 

   
 
În prim-plan
 
Hearing on the Oyster Industry in Europe: Challenges for producers

On 6 November 2014, the PECH Committee held a  hearing with representatives of the oyster industry and scientific experts in the field. The hearing focused on revisiting the current state of the oyster sector in Europe and the challenges that the producers face, specifically issues concerning oyster health and the actions which need to be taken to ensure a better future for the oyster industry.
 

 
Mai multe informaţii
 
 
Această comisie este competentă în chestiuni privind:
 
1.    funcţionarea şi dezvoltarea politicii comune în domeniul pescuitului şi gestionarea acesteia;
 
2.    conservarea resurselor de pescuit, gestionarea pescuitului și a flotelor care exploatează acest tip de resurse, cercetarea marină și cercetarea aplicată din domeniul pescuitului;
 
3.    organizarea comună a pieței produselor pescărești și de acvacultură și prelucrarea și comercializarea acestora;
 
4.    politica structurală în sectoarele pescuitului și acvaculturii, inclusiv instrumentele financiare și fondurile de orientare în domeniul pescuitului în sprijinul acestor sectoare;
 
5.    politica maritimă integrată în ceea ce privește activitățile de pescuit;
 
6.    acordurile de parteneriat în domeniul pescuitului durabil, organizațiile regionale de gestionare a pescuitului și punerea în aplicare a obligațiilor internaționale din domeniul pescuitului.
 
 
 
Difuzările zilei
 
Nicio difuzare în această zi  
Mediatecă
 
Cuvânt de bun venit
 
 

Bună ziua doamnelor și domnilor.
 
Veți găsi pe acest site documente și informații diverse legate de activitățile comisiei noastre, inclusiv ordinile de zi și alte documente ale reuniunilor, buletinul nostru de informare lunară, „Trawler”, precum și contribuții și informații diverse privind audierile publice ale Comisiei pentru pescuit. Pagina principală a site-ului nostru prezintă, de asemenea, punctele esențiale ale activităților noastre, actualizate regulat.
 
Aspectul central al lucrărilor comisiei noastre în cadrul celei de-a opta legislaturi îl va constitui fără îndoială monitorizarea reformei politicii comune în domeniul pescuitului, la care Parlamentul European a participat activ în cursul ultimelor luni. Politica în domeniul pescuitului trebuie să concilieze interese diverse, în scopul de a asigura viabilitatea pe termen lung a mediului marin, a stocurilor de pește, pescarilor, industriilor legate de pescuit și a comunităților de coastă. Această nouă politică ambițioasă prezintă numeroase provocări și probleme, pe care instituțiile europene sunt gata să le asume.
 
Informarea corectă a cetățenilor cu privire la felul în care sunt pregătite deciziile politice nu poate contribui decât în mod pozitiv la procesul decizional politic. Am convingerea că acest site internet va juca un rol util, oferind o viziune mai clară a activităților noastre cotidiene.
 
Alain Cadec
Președinte