Studii

Studii

 
Mod de căutare
 

Puteţi căuta documente după domeniu, perioadă, număr de referinţă sau tip, un cuvânt din titlu sau din text sau după orice combinaţie între aceste metode.

 
Cuvânt (cuvinte)
 
 
 
Mode d'affichage des résultats
 
Pagina următoare  
Toate studiile
 
Difuzările zilei
 
Nicio difuzare în această zi  
Mediatecă
 
Cuvinte de bun venit
 
 

„Încă de la originile sale, în 1999, politica de securitate și apărare comună (PSAC) a permis Uniunii Europene să își dovedească capacitatea de a acționa eficace și cu folos pe plan mondial. Uniunea a îndeplinit mai bine de 20 de misiuni civile și militare, contribuind la stabilitatea și menținerea păcii în Balcani, Caucazul de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia.
 
Însă pentru a conferi legitimitate deplină unei politici europene, altfel spus, pentru ca aceasta să fie înțeleasă, acceptată și chiar cerută de cetățenii statelor membre, este necesar ca Parlamentul European să fie părtaș la decizii.
 
Din punctul meu de vedere, rolul subcomisiei „securitate și apărare” este exact acela de a examina evoluțiile PSAC pe plan instituțional, logistic și operațional și de a se asigura că chestiunile de securitate și apărare nu rămân limitate la dezbateri între experți, ci răspund, de asemenea, preocupărilor exprimate de cetățenii europeni.”
 
Arnaud Danjean