Domov

 
Zadnje novice
 
Next DROI meeting

The next meeting of the Subcommittee on Human Rights will be held on Wednesday, 19 March 2014, from 09h00 to 12h30 and from 15h00 to 18h30 and on Thursday, 20 March from 09h00 to 12h30 in meeting room ASP 1G-3.
 
You can watch our meetings live online at the link below. Since there are limited possibilities for individuals to attend Subcommittee meetings visitors should register with the Secretariat by email five working days prior to the start of the meeting.
 
Representatives of NGOs as well as other organisations are requested to accede to the EU Transparency Register and follow the procedures therein for access to the European Parliament.
 
Subscribe to the DROI Newsletter
 

   
 
Ne zamudite
 
Press Statement on recent visit to Qatar, Doha 24 March 2014

Joint statement of the European Parliament's Delegation for Relations with the Arab Peninsula and the Ad-hoc Delegation on the situation of migrant workers
The European Parliament’s standing Delegation for relations with the Arab Peninsula (DARP), and the Ad hoc delegation on the situation of migrant workers  conducted a visit to Qatar on 23-25 March 2014.
 
Please find below a link to the full statement.
 

   
 
Predstavitev in pristojnosti
 
Pododbor za človekove pravice je pododbor Odbora za zunanje zadeve (AFET). Njegove pristojnosti so opisane v petem odstavku mandata Odbora AFET:
 
 
   " vprašanja v zvezi s človekovimi pravicami, zaščito manjšin in spodbujanjem demokratičnih vrednot v tretjih državah; pri tem odboru pomaga pododbor za človekove pravice; brez poseganja v ustrezne določbe se naj člane drugih odborov in organov s pristojnostmi na tem področju povabi k udeležbi na sejah pododbora."
 
Oddaje dneva
 
Za danes ni pripravljenih oddaj  
Multimedijska knjižnica
 
Dobrodošlica odbora DROI Barbara Lochbihler
 
 

Dobrodošli na spletišču Pododbora za človekove pravice Evropskega parlamenta, ki je od svoje ponovne vzpostavitve leta 2004 postal pomembna evropska platforma za varstvo človekovih pravic po svetu.
 
Pododbor, imenovan tudi DROI, pripravlja predstavitve in razprave o najrazličnejših vprašanjih s področja človekovih pravic. Rezultat teh razprav so poročila in resolucije, ki prispevajo k mednarodni razpravi o temah, kot so smrtna kazen, mučenje ali boj proti nekaznovanju. Skušamo se tudi kar najhitreje odzivati na kršitve človekovih pravic po svetu in s tem dati glas najbolj prizadetim.
 
DROI pripravlja letno poročilo o človekovih pravicah, ki povzema razmere na področju človekovih pravic po svetu. Drug poudarek našega dela je nagrada Saharova za svobodo misli, ki je vsako leto decembra podeljena posameznikom ali organizacijam, ki se borijo za človekove pravice in temeljne svoboščine. Leta 2013 bomo praznovali 25 let podeljevanja te nagrade.
 
Na našem spletišču lahko spremljate naše seje in si presnamete vse dokumente. Dostop do našega dela je dejansko velikega pomena, saj pozdravljamo vse predloge, komentarje in najnovejše informacije zagovornikov človekovih pravic, državljanov in NVO.