Domov

 
Zadnje novice
 
Next TRAN meeting

  • The next TRAN Committee meeting will take place on Monday 7 July from 15.00 p.m. in Brussels.
    
  • Latest studies requested by the committee:  

   
 
Ne zamudite
 
Activity Report 2009-2014

TRAN Committee is pleased to present the Activity report of the 7th legislature.

   
 
Zadnja sporočila za javnost
Prikaži vse  
TRAN 10-04-2014 - 10:16  

Noise-related operating restrictions at EU airports would continue to be set by regional and national authorities, but people living nearby should be better informed and noise-related health problems should be given more consideration, thanks to a deal between Parliament and the Council of Ministers endorsed by the Transport and Tourism Committee on Thursday. Parliament as a whole will now vote on the deal at the April plenary session.

TRAN 20-03-2014 - 11:17  

To boost the take-up of alternative fuels in transport, EU countries will have to ensure that enough refuelling and recharging stations are available to enable cars, trucks and ships using alternative fuels, such as natural gas and electricity, to move freely on EU roads and waterways, under an informal agreement reached by Council and Parliament negotiators on Thursday.

Predstavitev in pristojnosti
 
Odbor, pristojen za:
 
1.    zadeve, ki se navezujejo na razvoj skupne politike za železniški in cestni promet, promet po notranjih plovnih poteh ter pomorski in zračni promet, zlasti:
 
(a)    skupna pravila za prevoz znotraj Evropske unije,
(b)    vzpostavitev in razvoj vseevropskih omrežij na področju prometne infrastrukture,
(c)    zagotovitev prevoznih storitev in odnosov na področju prevoza s tretjimi državami,
(d)    varnost prevoza,
(e)    odnose z mednarodnimi prevoznimi organi in organizacijami;
 
2.    poštne storitve;
 
3.    turizem.
 
Oddaje dneva
 
Za danes ni pripravljenih oddaj  
Multimedijska knjižnica
 
Pozdravne besede
 
 

Dobrodošli na spletnem mestu Odbora za promet in turizem. Tu boste našli informacije o našem odboru, njegovih članih in delu. V čast mi je, da predsedujem enemu najbolj dejavnih in najpomembnejših odborov Evropskega parlamenta.
 
Naš odbor ima zakonodajne pristojnosti v postopku soodločanja in dolga leta izkušenj pri delu z državami članicami, saj je enakovreden sogovornik pri oblikovanju prometne zakonodaje, turistične politike in politik v zvezi s poštnimi storitvami.
 
Promet je nepogrešljiv del vsakdanjega življenja. Ni pomemben samo za dostavo blaga in storitev industriji in trgovini, ampak tudi za prevoz ljudi od doma do delovnega mesta, do šole ali na zaslužene počitnice. Brez prevoza bi bila družba nepremična, trgovina bi se zrušila in izgubili bi življenjsko pomembne povezave. V svojem vsakdanjiku ga vsi potrebujemo. Moj odbor že dolgo upošteva to dejstvo in si prizadeva, da bi se v Evropski uniji zagotovila uporaba vseh prometnih zmogljivosti za gospodarsko in socialno trajnost, pa tudi za okoljsko trajnost, ki je prav tako pomembna.
 
Menimo, da promet, ne glede na obliko, nudi dodano vrednost družbi in vsakomur, ki ima dostop do njega.
 
Brian Simpson