Document 6

Document 5 (bis)

Document 4

Document 2 (only in EN)

  • Figures adopted by COREPER Figures

Document 1 (only in EN)

  • Draft Budget 2012 adopted by European Commission Figures
 

Report

Working document

 

Working document on PP & PA (2012)

 

Budgetary Amendment Form (blank)

 
Oddaje dneva
 
Za danes ni pripravljenih oddaj  
Multimedijska knjižnica
 
Pozdravne besede
 
 

Spoštovani obiskovalci!
 
Dobrodošli na spletišču Odbora za proračun Evropskega parlamenta.
 
Proračunska pooblastila so bila med prvimi, ki jih je pridobil Parlament, in so se z začetkom veljavnosti Lizbonske pogodbe še razširila. Evropski parlament zdaj enakopravno s Svetom odobri vse izdatke v letnem proračunu Evropske unije.
 
Odbor za proračun ima 43 članov in prav toliko nadomestnih članov, odgovoren pa je predvsem za pripravo stališča Parlamenta glede letnega proračuna EU (v proračunskem letu 2012 obveze znašajo 147,2 milijarde EUR, plačila pa 129,1 milijarde EUR).
 
Poleg tega Odbor za proračun pripravlja pogajanja o večletnem finančnem okviru (ali finančni perspektivi), kjer se določa okvir za letne proračunske postopke za sedemletno obdobje. Po začetku veljavnosti Lizbonske pogodbe, ki ponovno določa, da mora biti proračun EU v celoti financiran iz lastnih sredstev, se sedaj Odbor za proračun ukvarja z nekaterimi pomembnimi zakonodajnimi predlogi glede ponovne uvedbe dejanskih prihodkov v javno blagajno EU.
 
Na teh straneh boste našli uporabne in aktualne informacije o delu Odbora za proračun. Naše seje lahko spremljate tudi na spletišču EP Live.
 
Želimo vam prijeten obisk.
 
Alain Lamassoure