Senaste nytt

14-07-2016 - 14:53
picture latest news

Missa inte

Senaste pressmeddelandena

  •  

Vapenkontroll: ledamöterna förtydligar tillståndsregler och skyddsåtgärder

IMCO 14-07-2016 - 10:37

EU-länderna bör stärka kontrollen av skjutvapen, för att hindra att de omvandlas till vapen som avfyrar lös ammunition, utan att det drabbar laglydiga jägare och sportskyttar. Det kräver inre marknadsutskottet, som antog ändringar till EU:s skjutvapendirektiv på onsdagen. Ledamöterna vill att ett rättsligt kryphål som blev uppenbarligt efter terrorattackerna i Paris i november täpps till. Nu väntar förhandlingar med EU-ländernas regeringar om slutgiltig lagtext. (Läs mer)

  •  

Slovak Presidency priorities discussed in committee

DEVE INTA AFET ECON JURI CULT ENVI IMCO ITRE REGI TRAN PECH AGRI 13-07-2016 - 10:44

The priorities of the Slovak Presidency of the EU Council of Ministers are being outlined to parliamentary committees by Slovak ministers at a series of meetings, during this week and in September. (Läs mer)

Användbara dokument

Dagens sändningar

Ingen sändning i dag

Multimediabibliotek

14-07-2016 - 15:06
IMCO Sammanträde
14-07-2016 - 10:39
IMCO Sammanträde
14-07-2016 - 09:54
JURI IMCO Sammanträde

Välkomsthälsning

Vicky Ford

Utskottet för den inre marknaden och konsumentskydd ansvarar för att se över lagstiftningen och granska EU-reglerna om den fria rörligheten för varor och tjänster, den fria rörligheten för arbetstagare, tullpolitiken, standardisering och konsumenternas ekonomiska intressen.  Utskottets ledamöter arbetar med att undanröja hinder för ekonomisk handel och förenkla lagstiftningen för att öka konkurrenskraften på hela den inre marknaden, samtidigt som man tar hänsyn till konsumentintressena på en lång rad områden.

Mer detaljerat

AnsvarsområdenKontakter

Stoa

Bedömningar av vetenskapliga och tekniska alternativ i Europaparlamentets lagstiftningsarbete

Länkar