[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Nagrada „Karlo Veliki“ (Charlemagne) i European Youth Event 2014 (#EYE2014)

10-01-2014

Europski parlament želi podsjetiti sve zainteresirane mlade da se što prije prijave na natječaj posvećenom razvoju EU-a, integraciji i pitanjima europskog identiteta, čime će sebi stvoriti priliku da osvoje vrijedne nagrade u sklopu projekta „Karlo Veliki“. Također poziva mlade da se prijave i budu dio događaja EYE 2014. Više detalja o prijavi i uvjetima, kao i o samim događajima pronađite u članku.

Europska nagrada „Karlo Veliki" za mlade ima za cilj potaknuti razvoj europske svijesti među mladima, kao i njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima. Nagrada se dodjeljuje projektima ostvarenim od strane mladih ljudi koji potiču na razumijevanje, promiču razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta, te nude praktične primjere Europljana koji žive zajedno kao jedna zajednica. Ovu nagradu jednom godišnje dodjeljuje Europski parlament zajedno sa Zakladom Karla Velikog u Aachenu (Njemačka).

Nagrada za najbolji projekt je 5.000 €, za drugo mjesto 3.000 €, a treće mjesto 2.000 €. Kao dio nagrade, tri konačna pobjednika bit će pozvani posjetiti Europski Parlament (u Bruxellesu ili Strasbourgu). Također, predstavnici svih 28 izabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na četverodnevni posjet u Aachen.

Rok za prijavu je 10. veljače 2014. Obrasci za prijavu dostupni su na internetskim stranicama Europske nagrade za mlade „Karlo Veliki” (www.charlemagneyouthprize.eu). Kandidati moraju imati između 16 i 30 godina. Sudionici se mogu prijaviti kao pojedinci ili kao skupine, a u slučaju prijave skupnih projekata ili projekata koji obuhvaćaju više zemalja, projekt je moguće prijaviti samo u jednoj državi. Detaljnije informacije ćete pronaći u pravilniku natjecanja preko sljedećeg linka http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/hr/rules.html  

EYE 2014

Europski događaj mladih je trenutak kada Europski parlament otvara svoja vrata tisućama mladih iz cijele Europske unije i poziva ih da upoznaju europske donositelje odluka i govornike sa širokim profesionalnim iskustvom u razmjeni ideja i perspektiva o problemima s kojim se susreću mladi.  

Ova događaj traje od 9. do 11. svibnja 2014. godine, održava se u Strasbourgu i bit će sastavljen od zanimljivih debata, radionica i susreta na kojima će se razgovarati isključivo o problemima i željama mladih današnjice. Europska unija je na raskrižju, a njen budući oblik je u rukama nove generacije mladih, dok je i sam moto većine aktivnosti ovogodišnjeg događaja EYE 2014 "ideje za bolju Europu" u političkom, socijalnom i kulturnom smislu.

Registrirati se mogu samo grupe od minimalno 10 članova u dobi između 16 i 30 godina. Skupine može prijaviti njihov voditelj koji će biti odgovoran za sve članove svoje grupe. Zainteresirane grupe mladih mogu se prijaviti za cijeli trodnevni događaj ili samo za neke od posebnih dana. Sve ostale detalje o samom događaju, temama i programskim aktivnostima ćete pronaći preko linka http://www.europarl.europa.eu/eye2014/en/news/news.html  
Prijavu možete obaviti preko sljedećeg linka  https://www.cvent.com/events/european-youth-event-2014/registration-fbee260dab164b3eaff6eed5f9891f50.aspx?r=dfcd6b5e-f43c-4f0b-8e57-4676dafcd95c