[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

NAJAVA: EUROPSKI DOGAĐAJ ZA MLADE (EYE2018)

 .
29-05-2018
 .

Treće izdanje Europskog događaja za mlade (EYE2018) okupit će više od 8000 sudionika u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe kako bi raspravljali o pet glavnih tema tijekom 1. i 2. lipnja 2018. godine u Strasbourgu.

 .

Godinu dana prije europskih izbora, mladi iz cijele Europe raspravljat će o njezinoj budućnosti.

Više od 8000 mladih raspravljat će o budućnosti Europe tijekom dva dana u Strasbourgu. Više od 400 aktivnosti uključivat će rasprave, radionice, razmjene ideja i performanse. Rasprave su usmjerene na sljedeće teme: mladi i stari, bogati i siromašni, odvojeni i zajedno, sigurno i opasno, lokalno i globalno.

Prekogranične generacije i ideje

EYE je međunarodni događaj mladih za koji su većinu aktivnosti osmislile i pripremile različite europske organizacije mladih. 130 takvih organizacija sudjeluje u ovom događaju.

U EYE-u će aktivno sudjelovati predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, koji će otvoriti plenarnu sjednicu u petak u 10 sati, uz oko 50 zastupnika u Europskom parlamentu koji će sudjelovati u radionicama i debatama. Druge poznate političke osobe, kao što su bivši francuski predsjednik Valéry Giscard d'Estaing, europska povjerenica za socijalna pitanja Marianne Thyssen i bivši grčki ministar financija Janis Varoufakis, također će sudjelovati u raspravi s mladima. Nadalje, dobitnici nagrade Saharov dr. Denis Mukwege i Lamiya Aji Bashar održat će govore.

Na događaju će sudjelovati i mladi iz Hrvatske, njih stotinjak, iz sljedećih organizacija: Udruga Kompas iz Karlovca, II. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk, Skupina studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Europe as one i Youth for strong Croatia.

 Poveznice

 Media advisory, accreditation, contacts (EN, FR, DE)

http://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20180516IPR03656/european-youth-event-2018

EYE programme

http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/programme.html

EYE 2018 on Facebook

https://www.facebook.com/EuropeanYouthEvent/

EYE 2018 on Twitter

https://twitter.com/EP_eye2018

Free download of photos and videos

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/search?q=EYE&st=&ut=&EPV_EDITED_VIDEOS=0#ap-edited-videos