[KEY NOT FOUND : wai.to_content]
 
 
 

Izabrani pobjednici četvrtog kruga natječaja Medijske nade

 
21-05-2015
 
 

Zaključno sa 17. svibnja završen je četvrti krug natječaja "Medijske nade" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen studentima u dobi od 18 do 26 godina. Natječaj je bio otvoren za cijelo područje Republike Hrvatske, a zainteresirani su mogli sudjelovati kroz izradu i prijavu vlastitih novinarskih video-radova na unaprijed zadane teme. U konkurenciji izrazito brojnih i zanimljivih prijava žiri je ocjenio kako su radovi Aleksanre Milinović i Rebeke Lesac ovoga puta najbolji te će upravo one dobiti priliku posjetiti Starsbourg u lipnju.

 

Tročlani žiri, koji su činili Violeta Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj,  Arsen Oremović, redatelj, filmski kritičar i novinar Večernjeg lista te gostujući predavač na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays i Tomislav Levak, novinar Glasa Slavonije i asistent na Katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, nije imao lagan zadatak, a pobjednice će za vrijeme svog posjeta Strasbourgu, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, imati priliku posjetiti plenarnu sjednicu Europskog parlamenta te među ostalim i razgovarati s hrvatskim zastupnicima.

Pobjedničke materijale možete pogledati putem niže priloženih poveznica.

Rebeka Lesac sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti za reportažu o proslavi Dana Europe 9. svibnja u Zagrebu.

Link na video: https://vimeo.com/127609589


Aleksandra Milinović, također s Fakulteta političkih znanosti koja je snimila video o međunarodnoj konferenciji Model European Union Zagreb 2015 -

Link na video: https://vimeo.com/128002984


Zahvaljujemo svima na prijavama, a pobjednicama od srca čestitamo i želimo ugodan boravak u Strasbourgu.