[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Europski dani medija za mlade 2015 - sudjeluj u izvještavanju o medijskim slobodama u Europi

 
Foto: European Parliament/Flickr
Foto: European Parliament/Flickr
20-07-2015
 
 

Europski parlament u suradnji s European Youth Press, mrežom mladih u medijima, organizira Europske dane medija za mlade 2015. (EYMD) od 20. do 22. listopada 2015. Glavna tema događaja će biti medijske slobode, a 80 mladih novinara dobit će priliku izvještavati iz Europskog parlamenta o problemima medijskih sloboda u Europi i izvan nje.

 

Europski dani medija za mlade 2015. inovativan je i interaktivan događaj namjenjen promoviranju dijaloga, razmjeni znanja i iskustava i umrežavanju mladih koji rade u medijima i jedan je od najvećih događaja o medijima za mlade u Europi.
EYP je trenutno u potrazi za 11 motiviranih novinara koji bi upotpunili tim organizatora Europskih dana medija za mlade, izdanja za 2015. godinu. Članovi organizacijskog tima vodit će šest radionica o medijima, pomagati sudionicima i organizatorima u komunikaciji sa zainteresiranim građanima i pri vođenju sudionika, te u pripremi i obavljanju logističkih zadataka tijekom tri dana.

Novinari koji postanu dijelom organizacijskog tima, dobiti će značajan uvid u svijet medija i politike, te će imat priliku proširiti mrežu kontakata i naučiti vještine projektnog menadžmenta. Osim usavršavanja vlastitih vještina, odabrani će moći komunicirati sa zastupnicima u Europskom parlamentu, profesionalnim novinarima i stručnjacima, kao i angažirati se u interkulturalnoj razmjeni sa sudionicima i ostalim članovima tima.

Idealan kandidat bit će motiviran, proaktivan i imat će iskustvo rada s ljudima iz različitih kultura. Isto tako, kandidat/kinja bi trebao/la imati podlogu u novinarstvu i dobre komunikacijske i organizacijske vještine, kao i izražen osjećaj za timski rad. Vrlo dobro znanje engleskog jezika potrebno je za nesmetanu komunikaciju s ostalim sudionicima. Prethodni angažman u sklopu Europskih dana medija za mlade ili na drugim European Youth Press projektima može biti plus.

Odabrani novinari morat će osigurati svoju prisustnost online prije samog događaja te posvetiti nekoliko sati tjedno pripremnim sastancima EYMD-a. Članovi tima obavezni  su doći u Bruxelles 19. listopada, te ostati do 22 listopada do 19:00. Pravo prijave na natječaj imaju novinari između 18 i 30 godina starosti koji su ujedno i državljani i/ili osobe s prebivalištem u jednoj od EU država članica ili susjednih država.

Troškovi puta - građani i osobe s prebivalištem u državama članicama EU

Novinarima koji budu odabrani, Europski parlament će prema prethodno definiranim uvjetima u roku 1-2 tjedna nakon događaja izvršiti povrat putnih troškova, pod uvjetom da su svi dokumenti i računi podneseni.
Također, po završetku događaja Europski parlament će članovima tima uplatiti 540 eura u svrhu pokrivanja troškova smještaja i obroka u Bruxellesu. Sudionici moraju dati na uvid svoju novinarsku iskaznicu, pismo poslanja od strane urednika medija, kojim se potvrđuje da je osoba zaposlena kao novinar/ka, i svoju osobnu iskaznicu ili putovnicu. Sve potrebne informacije odabrani će kandidati dobiti kroz službenu korespondenciju s Europskim parlamentom prije samog događaja.

Odabrani novinari dužni su samostalno organizirati putovanje u Bruxelles te dostaviti sve potrebne dokumente Europskom parlamentu kako bi ostvarili pravo na povrat novca. European Youth Press pomoći će im pri pronalasku smještaja u Bruxellesu.  
Odabrani novinari koji imaju prebivalište u Bruxellesu,  mogućnosti dobiti povrat troškova za smještaj, hranu  i put.

Troškovi puta - građani i osobe s prebivalištem izvan EU, u susjednim državama

Članovima tima koji su građani susjednih EU država, ili pak koji imaju prebivalište u njima također ostvaruju pravo na povrat novca za pokrivanje putnih troškova, smještaja i obroka u Bruxellesu u iznosu do 250 eura. Povrat novca će se izvršiti dva tjedna nakon događaja, a da bi bio moguć, potrebno je dostaviti sve potrebne dokumente i račune Europskom parlamentu. Članovi tima također moraju samostalno organizirati svoje putovanje, a European Youth Press će im pomoći u potrazi za smještajem u Bruxellesu.

Prijava i rok prijave

Prijavu je potrebno izvršiti putem priloženog obrasca.

Obrazac.

Unutar obrasca valja istaknuti na koji način upravo Vaš profil odgovara željenom profilu člana tima.  
Prijavu je potrebno dostaviti najkasnije do 16. kolovoza, 23:59 sati prema srednjoeuropskom vremenu.
Ukoliko imate pitanja, pošaljite upit putem e-maila naslovljenoga "EYMD team questions" na questions@youthmediadays.eu.
Očekujemo vaše prijave i radujemo se radu s vama u Europskom parlamentu u Bruxellesu.