[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Osvojite posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu - nastavlja se nagradni natječaj #EUROSCOLA - #ZAJEDNOZAEU!

 .
22-01-2020

Originalni ste, kreativni i angažirani srednjoškolci koji vole putovati? Želite zasjedati poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu? Ništa lakše - osvojite zanimljivo putovanje u Strasbourg!

 .
Posjet srednjoškolaca Europskom parlamentu u Strasbourgu.
Posjet srednjoškolaca Europskom parlamentu u Strasbourgu.
 .

Natječaj je namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a pobjednici će 25. ožujka 2020. sudjelovati u simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Požurite, drugi ciklus natječaja otvoren je do 5. veljače 2020.

Osmislite i snimite što zanimljiviji kratki video (60 sekundi) kojim pod krilaticom #zajednozaEU na kreativan način odgovarate na pitanje: Europa u mojoj školi, moja škola u Europi: kako nas povezuje EU?

Kao važan smjer jačanja povezanosti građanki i građana cijele Unije, u drugom prioritetu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a istaknuto je daljnje jačanje mobilnosti učenika/ica, studenata/ica, istraživača/ica, nastavnik/ca i drugog osoblja.

Stoga, ako je vaša škola imala iskustava s bilo kojim od europskih programa ili projekata, osobito onih vezanih uz mobilnost ravnatelja/ica, nastavnika/ica, učenika/ica, svakako nam i to prikažite u svojem videu.

Svoje video priloge objavite na svojim Instagram ili Facebook profilima uz #zajednozaEU. Obavezno dodajte i poziv pratiteljima da se registriraju na stranici www.zajednoza.eu jer s obzirom na porast broja registriranih, žiri će odrediti hoće li odlaskom u Strasbourg nagraditi jedan, dva ili tri najbolja video-rada.

Nagradni natječaj otvoren je od srijede, 22. siječnja, do srijede 5. veljače 2020., do 14 sati. Da biste sudjelovali u natječaju, morate ispuniti obrazac koji možete pronaći na ovoj stranici i imenovati mentora/icu koji će u slučaju pobjede s vama otputovati u Francusku.

Pobjednik ovog drugog ciklusa natječaja bit će ona srednja škola u Hrvatskoj koja na angažiran, pamtljiv i originalan način izloži koliko je svjesna važnosti povezanosti građanki i građana Unije.

Najuspješnija škola osvojit će pravo sudjelovanja u programu EUROSCOLA Europskog parlamenta - odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska), za 24 učenika i 2 mentora škole koju pohađaju pobjednici. Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Strasbourg, kao i najveći dio troškova smještaja.

Čestitamo još jednom Gimnaziji Sesvete - pobjednicima prvog ciklusa natječaja, a sve ostale srednjoškolce pozivamo da se uključe u drugi ciklus natječaja i osvoje odlazak u Strasbourg. Bonne chance!

Registrirajte svoju školu za sudjelovanje putem poveznice:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Euroscola2020

 .