[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

POZIV SREDNJIM ŠKOLAMA Krenuo je novi natječaj "Ovaj put glasam", prijavite se do 7. ožujka

 .
21-02-2019
 .

Nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji srednjih škola u Hrvatskoj – pažnja! Potaknite svoje učenice i učenike u dobi od 16 do 19 godina da se aktiviraju putem stranice www.ovaputglasam.eu i time uključe u ovaj nagradni natječaj #ovajputglasam #izboriEU2019 kako bi za 24 đaka i dva mentora iz svoje škole osvojili putovanje u Europski parlament u Francuskoj u travnju 2019. godine!

 .
 .

Tražimo školu koja će kombinacijom kreativnih video radova i komunikacijom preko društvenih mreža te registracijom novih korisnika jedinstvenim poveznicama na platformi www.ovajputglasam.eu podsjetiti građane na nadolazeće izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine.

Prijavite se prateći tri koraka opisana u ovom pozivu  i sudjelujte u natječaju.

Učenice i učenici, što vam je činiti?

KORAK BROJ 1: Registrirajte se kako biste dobili svoju jedinstvenu poveznicu

Registrirajte se na internetskoj stranici Europskog parlamenta www.ovajputglasam.eu. Nakon registracije na vaše e-mail adrese stići će vaša jedinstvena poveznica koja vodi na ovu stranicu. Poveznicu možete dijeliti s prijateljima, obitelji i susjedima kako bi se i oni registrirali. Upravo putem vaših jedinstvenih poveznica pratit ćemo najuspješnije učenice i učenike te odrediti tko od njih osvaja nagradu.

Ako ste već registrirani na stranici www.ovajputglasam.eu i imate svoju jedinstvenu poveznicu, to je poveznica koju trebate koristiti i u ovom natječaju. U slučaju da ste već sudjelovali u protekla dva natječaja, ne možete dijeliti poveznicu koja je već bila korištena.

Internetska stranica www.ovajputglasam.eu precizno bilježi koliko se drugih osoba na stranicu prijavilo putem vaše jedinstvene poveznice. Upravo onaj učenik/ca putem čijeg se jedinstvenog linka u razdoblju od 21. veljače 2019. do 7. ožujka 2019. godine na stranici registrira najviše drugih osoba, ući će u uži izbor ovog natjecanja kako bi za sebe i još 23 učenika/ca te 2 mentora iz svoje srednje škole osvojio/la putovanje u Europski parlament u Francuskoj u travnju 2019. godine.

Nakon registracije i dobivanja jedinstvene poveznice www.ovajputglasam.eu, koraci su sljedeći.

KORAK BROJ 2: Snimite kratki video u kojem pozivate prijatelje da izađu na izbore za Europski parlament

Snimite kratki video (poželjno je da ne bude dulji od 45 sekundi) u kojem ćete na zabavan način, jednostavnim jezikom i uz zanimljivo objašnjenje dovršiti rečenicu: “Ovaj put glasam zbog…”. U nastavku videa pozovite svoje punoljetne prijatelje, obitelj ili susjede da izađu na izbore za Europski parlament 26. svibnja 2019. godine.

KORAK BROJ 3: Objavite svoj video na društvenim mrežama i dodajte svoju jedinstvenu poveznicu

Ovaj video između 21. veljače 2019. i 7. ožujka 2019. godine objavite na svom Instagram ili Facebook profilu (najbolje na onoj društvenoj mreži na kojoj ste najaktivniji i na kojoj imate najviše pratitelja i prijatelja). U tekst objave obavezno uključite hashtagove #ovajputglasam #izboriEU2019 i označite profile Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj (na Facebooku @Europski parlament Ured za informiranje u Hrvatskoj; na Instagramu @EP_Hrvatska).

Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte i svoju jedinstvenu poveznicu na internetsku stranicu www.ovajputglasam.eu i pozovite svoje pratitelje da se upravo putem ove vaše jedinstvene poveznice registriraju na istoj ovoj stranici. Ovaj dio ključan je za vaš plasman u natječaju jer upravo preko vaših individualnih poveznica pratimo koliko se vaših prijatelja, roditelja i susjeda registriralo na stranicu www.ovajputglasam.eu.

Video i poveznicu možete objaviti koliko god puta želite na svojim profilima.

Mentorice i mentori, što je vama činiti?

Na e-mail adresu epzagreb@ep.europa.eu do kraja dana u četvrtak, 7. ožujka 2019.  godine, pošaljite ispunjenu formu u koju ćete upisati podatke svih učenica i učenika koji su se uključili u natječaj, te ostale navedene podatke. Kako je navedeno u koracima iznad, radi se o učenicima i učenicama koji su se registrirali na stranici www.ovajputglasam.eu i uz svoje jedinstvene poveznice objavili videe na Instagramu i Facebooku između 21. veljače i 7. ožujka 2019. godine te pozvali svoje prijatelje, obitelj i susjede da izađu izbore za Europski parlament. Registrirati nove korisnike na platformi www.ovajputglasam.eu možete preko jedinstvene poveznice jedne učenice ili učenika ili preko jedinstvenih poveznica više učenika koji sudjeluju u natječaju. Tokom evaluacije zbrojit ćemo registracije svih poveznica.

Kao što je već spomenuto, u priloženu formu obavezno navedite i svoje kontakte kao i kontakte škole u čije ime biste skupinu od 24 učenice/ka s još jednim mentoricom/mentorom pratili na putovanje u Francusku u travnju 2019. godine u slučaju najboljeg plasmana u ovom natječaju.

Odabir pobjedničkih škola

Ured Europskog parlamenta napravit će analizu svih pristiglih mentorskih prijava te među učenicima koji su postavili svoje video radove i uz objavu svojih poveznica www.ovajputglasam.eu pozvali najviše prijatelja odabrati školu čiji će učenici otputovati u Francusku.

 .
 .

Dodatne napomene

  1. Iz sudjelovanja u ovom Natječaju automatizmom su isključene sve učenice i učenici koji su sudjelovali u prethodna dva natječaja #ovajputglasam #izboriEU2019 Europskog parlamenta, objavljenim u prosincu 2018. i veljači 2019. godine.
  2. Registracija novih korisnika preko jedinstvenih poveznica učenica i učenika znači podršku institucionalnoj kampanji, koja se onda očituje u nastavku komunikacije s našim Uredom po primitku registracijskog e-maila.
  3. Korisnici koji su se registrirali putem jedinstvene poveznice natjecatelja nagradnog natječaja „Ovaj put glasam“, ali se zatim odmah odjavili s liste podupiratelja kampanje ne pribrajaju se broju osoba registriranih tijekom evaluacije. Dakle, učenici i učenice koje sudjeluju u natječaju ne smiju se odjaviti s liste podupiratelja ili izbrisati svoj korisnički profil.
  4. Strogo je zabranjeno kreirati i vršiti registraciju novih korisnika lažnim e-mail adresama. Svi sudionici nagradnog natječaja koji takvo što učine, automatizmom se isključuju iz natjecanja i baze naših podupiratelja.
  5. Prijave koje u priloženoj formi ne navedu poveznicu za preuzimanje videa koji su dijelili na društvenim mrežama, automatizmom se isključuju iz natječaja.
  6. Nije dopušteno dijeljenje jedinstvenih poveznica mentorica ili mentora, nego pravo sudjelovanja u registraciji novih korisnika imaju samo jedinstvene poveznice učenica i učenika.
  7. Učenice i učenici koji registriraju svoje kontakte trebaju napomenuti novoregistriranima da po primitku prvoga e-maila potvrde svoju adresu i aktiviraju svoj profil na stranici ovajputglasam.eu.
  8. Svaki učenik/ca u periodu od 21. veljače 2019. godine do 7. ožujka 2019. godine na svojem Instagram ili Facebook profilu može objaviti neograničeni broj videa za svrhe ovog natječaja – uvijek uz objavu svoje jedinstvene poveznice te označivši profile Ureda Europskog parlamenta i koristeći hashtagove #ovajputglasam i #izboriEU2019. Ured Europskog parlamenta neće međutim u obzir za nagradu uzeti one učenike/ce koji na svojim profilima na Instagramu ili Facebooku ne objave niti jedan video-uradak, neovisno o tome koliko su osoba registrirali na stranici www.ovajputglasam.eu.
  9. Nema ograničenja na broj učenica/ka iz jedne škole koji mogu sudjelovati u ovom natječaju. Isto tako, više mentora/mentorica iz jedne škole može prijaviti skupine učenika/ca za sudjelovanje.
  10. Svim učenicama i učenicima koji sudjeluju u ovom natječaju dozvoljeno je koristiti i dodatne kanale mimo spomenutih objavljenih videa na osobnim profilima na Instagramu i Facebooku kako bi što više osoba potakle/i da se na stranici www.ovajputglasam.eu registriraju upravo putem njihove poveznice te time povećali šanse za osvajanje putovanja u Francusku za svoju školu.

 

Detaljne uvjete natječaja pročitajte ovdje. Formu za prijavu na natječaj preuzmite ovdje.