[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 

Sudjelujte u nagradnom natječaju #EUROSCOLA - #ZAJEDNOZAEU i osvojite posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu!

 .
12-02-2020

Ne morate pobijediti na europskim izborima da biste zasjedali poput europarlamentaraca u plenarnoj dvorani u Strasbourgu - dovoljno je da pobijedite na našem natječaju!

 .
 .

Natječaj je namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a pobjednici će 3. travnja 2020. sudjelovati u simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Požurite, treći ciklus natječaja otvoren je do 26. veljače 2020.

Osmislite i snimite što zanimljiviji kratki video (60 sekundi) kojim pod krilaticom #zajednozaEU na kreativan način odgovarate na pitanje: Kako se učenice i učenici vaše škole bore protiv lažnih vijesti i netolerancije na društvenim mrežama?

Državama članicama EU-a od najveće je važnosti sigurnost građana te se zalažu za Europu koja štiti svoje građane. Ako je vaša škola provela neki program koji pomaže u sprečavanju širenja sadržaja na internetu koji potiču na diskriminaciju i/ili nasilni ekstremizam, svakako i to spomenite ili prikažite u svojem videu.

Svoje video priloge objavite na svojim Instagram ili Facebook profilima uz #zajednozaEU. Obavezno dodajte i poziv pratiteljima da se registriraju na stranici www.zajednoza.eu jer s obzirom na porast broja registriranih, žiri će odrediti hoće li odlaskom u Strasbourg nagraditi jedan, dva ili tri najbolja video-rada.

Nagradni natječaj otvoren je od srijede, 12. veljače, do srijede 26. veljače 2020. Da biste sudjelovali u natječaju, morate ispuniti obrazac koji možete pronaći na ovoj stranici i imenovati mentora/icu koji će u slučaju pobjede s vama otputovati u Francusku.

Pobjednik ovog trećeg ciklusa natječaja bit će ona srednja škola u Hrvatskoj koja na angažiran, pamtljiv i kreativan način izloži koliko je svjesna važnosti sigurnosti građanki i građana Unije.

Najuspješnija škola osvojit će pravo sudjelovanja u programu EUROSCOLA Europskog parlamenta - odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska), za 24 učenika i 2 mentora škole koju pohađaju pobjednici. Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Strasbourg, kao i najveći dio troškova smještaja.

Čestitamo još jednom Gimnaziji Sesvete i Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac - pobjednicima prvog i drugog ciklusa natječaja, a sve ostale srednjoškolce pozivamo da se uključe u treći ciklus natječaja i osvoje odlazak u Strasbourg. Francuska vas čeka!

Registrirajte svoju školu za sudjelovanje putem poveznice:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/02-20_Euroscola